základní skupiny - skupina G
25.11.2008 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Fenerbahce na loňské čtvrtfinále nenaváže

Dvě branky v prvním poločase během devíti minut zajistily portugalskému celku postup do osmifinále Ligy mistrů. Fenerbahce se i přes opravdu bojovný a houževnatý výkon zmohlo pouze na zkorigování stavu, víc už jim jejich úterní soupeř nepovolil. Pro tento turecký velkoklub to tak znamená konec nadějí v milionářské soutěži.

Ačkoliv byli úřadující portugalští šampioni už od začátku pod velkým tlakem, dokázali vytěžit dvě branky, které se později ukázaly jako vítězné. V úvodní příležitosti se však ocitl brazilský internacionál Alex, který zblízka přestřelil Heltonovu bránu. Kouč hostí Ferreira byl nucen před zápasem udělat některé změny v sestavě, neboť se musel obejít bez několika klíčových hráčů.

Na trávník tak vyslal pouze trojici obránců, jež musela v úvodu čelit obrovskému tlaku domácích. Fenerbahce své šance nevyužilo a nechávalo v obraně až příliš otevřená vrátka. Ojedinělý rohový kop Porta odvrátil Fernando, ale míče se zmocnil Bruno Alves, jehož centr zpět do ohně ještě gólman Demirel vyrazil, ale pouze k nohám Lisandra, pro něhož už nebyl problém vstřelit úvodní gól tohoto duelu.

Edu sice vzápětí mohl vyrovnat, ale hlavičkoval těsně mimo. Z branky se tak opět radovali vítězové této soutěže ze sezony 2003/2004. Dlouhý aut letící do vápna si s přehledem zpracoval Lisandro, který nadvakrát překonal bezmocného Volkana Demirela. Domácí byli z vývoje utkání natolik zaskočeni, že vzápětí neuhlídali Costu, ale ten tváří v tvář soupeřovu brankáři těsně minul.

Trenér úřadujících mistrů Evropy ze Španělska Luis Aragonés se po přestávce snažil oživit hru výměnou Emreho za Kazima Kazima. Ten hned zaměstnával obranu Porta svými rychlými průniky po křídlech a následnými centry do vápna. Po zásluze tak krátce po hodině hry snížil na 1:2, když jeho střelu ze střední vzdálenosti tečoval Alves tak "šikovně", že skončila až za zády překvapeného Heltona.

Turkům po této trefě narostla křídla a na hřišti to bylo znát. Do velkých šancí se už však propracovat nedokázali a naopak mohli ještě v závěru inkasovat, ale pokus střídajícího Freddyho Guarín skončil těsně mimo. Fotbalisté Porta se tak můžou těšit na 19. prosince, kdy proběhne losování prvního kola vyřazovacích bojů. Pokud o devět dní dříve porazí Arsenal, zajistí si dokonce poziciv prvním koši.

Autor: Radek Barkman / www.uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce se dostalo do starych koleji, ale tip je 1:1. FC PORTO OLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

fůj Turci zasr. PORTO -1:2 !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nasnáším turky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele