základní skupiny - skupina G
10.12.2008 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto porazilo Arsenal a vyhrálo skupinu

Boj o první příčku ve skupině G vyzněl lépe pro Porto, které si poradilo s mladou sestavou Arsenalu a po vítězství 2:0 postupuje z prvního místa.

První střelecký pokus duelu si připsal hostující fotbalista Johan Djourou, branku minul. Po devíti minutách měl menší problémy u bližší tyče brankář Arsenalu Almunia, ale nakonec míč zneškodnil. Úvodní čtvrthodina příliš šancí nenabídla. Ta první větší přišla ve 24. minutě, kdy hostující Ramsey pronikl do vápna a vypálil. Vynikající zákrok ovšem vytáhl brankář Helton a míč vyrazil. Za tři minuty přišla šance také na druhé straně, ale proti Hulkově pokusu se vytáhl Manuel Almunia.

Několik dalších minut se hrálo spíše mezi brankami ve středu hřiště a brankáři si mohli odpočinout. Diváky na Estadio do Dragao pak zvedl ze sedadel až ve 39. minutě Bruno Alves, jenž si naskočil na rohový kop a hlavičkou poslal domácí Porto do vedení. Obrana Arsenalu nepředvedla příliš dobré bránění. Porto si po vstřelené brance začalo více věřit a vše domácím navíc usnadňoval soupeř, jenž až příliš často ztrácel míče. Do konce prvního dějství se již nic významného neudálo a do kabin se šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas v Portugalsku načaly dvě žluté karty. Tu první viděl domácí Lucho za faul na Eboueho. Obránce Arsenalu se ale mstil a za pár sekund viděl žlutý kartónek také on. Po deseti minutách hry ztratil míč Bendtner, Lisandro unikl Silvestremu a přesně vypálil, Almunia neměl šanci. Porto vedlo už 2:0.

Manažer Arsenalu Arsene Wenger na stav reagoval dvojitým střídáním. Ramseyho s Diabym střídali Wilshere a Gibbs. V 63. minutě pronikl po levém křídle Cristian Rodriguez, obešel obránce a vlétl do pokutového území, kde se snažil vstřelit třetí branku domácích, jenomže branku netrefil. O čtyři minuty později se na soupeřovu branku opět řítil Rodriguez, ale Eboue souboj s ním nevzdal a nakonec ho donutil vystřelit nepřesně. Arsenal měl ale ovšem namále. Navíc se mu příliš nedařilo podržet míč a zbytečně chyboval. Toho v 73. minutě využil Lucho, jenž vydělal na chybě Silvestreho, kterému se dnešní zápas vůbec nepovedl. Naštěstí pro Kanonýry ale domácí borec pálil vedle.

Těsně před závěrečnou desetiminutovkou došlo v obou sestavách k několik změnám. V té domácí nahradili Tomas Costa a Mariano Lucha s Rodriguezem a v dresu Arsenalu se vystřídal Randall se Songem. Arsenal se sice snažil ještě s výsledkem něco udělat, ale střelecké pokusy nebyly příliš přesné, nebo domácí obránci akce zlikvidovali již v jejich zárodcích.

Porto si již své zasloužené vítězství pohlídalo a zároveň si zajistilo první příčku v základní skupině G.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dráčci vyhrajem!!!!!!!!!! tip 2:1 FC PORTO OLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 02

Reagovat
smazaný uživatel

musim říct že sem velice překvapen, čekal sem že bude hrát skoro celá základní sestava ale stejně vyhrajeme, Let's go gunners!

Reagovat
smazaný uživatel

jujka chudak Arsenal ale za to co předvádí si nic víc než prohru na estadio dragao nezaslouží 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas by mohl skončit bezbrankovou remízou. Ani jeden z týmů nemá kam spěchat, vše je již rozhodnuto. Arsenal hraje v sobotu v Middlesbroughu, zatímco Porto má ligovou pauzu až do 21. prosince. Do zápasu tedy mohou jít s větším nasazením, budou mít delší dobu na rekonvalescenci. Ale to všechno jsou jen dohady. Mohlo by se hrát uvolněně a mohlo by padnout více branek než obvykle.

Reagovat
smazaný uživatel

Další tragedie arsenalu, nedokážou si přihrát po tom co se dostanou za pulku, je to bez pohybu, pořád to samý a neučelný. Mladíci zase hráli hovno, stejně jako v posledním zápase curling cupu. Neříkal náhodou wenger, že už jim nedá šanci???? Ne že by to bylo jiné kdyby nastoupila klasická sestava. To je taky pořád samé nahrávky, ale pak vymyslet něco rychlého to už nějak pokulhává. Fakt se na to nedá moc koukat. Ty vole Wengera ty to nevidíš, když to takhle hrajou od začátku ligy, občas to vyjde, ale jinak letos bude arsenal velmi rád za 4.místo v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď neměl Wenger moc jiných možností, další vlna zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

FC PORTO OLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to zrovna tak že by Porto přehrálo Arsenal, jak řikali na ČT. Ale to Porto vůbec nepotřebovalo, stačilo čekat až trapně hrající Arsenal ztratí merunu a utíkat na bránu Almunii. Jednodušší to být nemohlo. Zranění se sice zase z ničeho nic vyrojily, ale hlavní problém bude i jinde.

Pochopim když AFC takovou hru praktikuje třeba poločas, ale proč to hraje celej zápas, když z toho neni jediná šance??? Bezmoc. Nedojdou si pro faul, pro roh, nezkusí vystřelit z dálky nebo dokonce ani centrovat na Bendtnera!

To bych blil.

Reagovat
fantomas

Tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

no, docela jsem nepochopil stridani Ramseyho - jedinej to tam docela tahal

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky jsem věřil, že AW ví, co dělá, ale začínám o tom pochybovat. Silvestre nedoběhne ani chcíplou krávu, a kdyby ji dojel na motorce, balon by jí stejně nesebral (a to hrál včera ještě krajního, ty kráso, co to je za nápad, když sotva doběhne na půlku?), Djourou je dobrej možná tak na vlastňáky, Denilson neustojí souboj ani s ochrnutým kojencem, válí se, kňourá, ztrácí balony, a jeho zrychlování hry a centry připomínaj Pavla "Čápa" Novotnýho, Vela se hejbe jenom když má balon (a to kouká jenom, jak to co nejrychlejc vycedit do řytě, nahrát jsem ho snad neviděl) a Bendtner, to už škoda mluvit, to je hotová parodie na fotbalistu - mít dva metry a nechat se přeskakovat od stošedesáticentometrovejch liliputů, to už chce mít velkou dávku neschopnosti. Nejlepší na něm je, že si občas chodí pro balony do hloubi pole a pak "rozehrává", to je terno.

Kde je ten Arsenal, kterej každýho uběhal? kterej byl u všeho o dva kroky dřív, než soupeř? kterej nahrával do volnýho prostoru s přesností, rychlostí a lehkostí? kde jsou ti lehkonozí tanečníci a smrtící zakončovatelé? kde je ten Arsenal, za kterej mohl klidně chytat i Seaman, protože přes dvojici středních záložníků prošel jeden útok za poločas a ten spolehlivě řešila obrana?? Kura, tohle není Arsenal, do kterýho jsem se zamiloval....

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem četl tvůj příspěvěk, tak musím přiznat, že mě uplně mrazilo. Super napsané a stoprocentní souhlas. I já jsem fanda gunners, takže se mi na to dívá špatně stejně jako tobě co teď předvadí. Když to snad musí AW vidět, že je to totálně bez pohybu, kde jsou starý časy, kurňa ani tak mě netrápí postavení v tabulce jako hra kterou teď gunners předvádí. Takže snad se něco stane a my budeme moct být zase pyšní. Zatím zdar a ještě jednou - mluvil jsi mi ze srdce.

Reagovat
fantomas

Co máš proti Seamanovi?

Reagovat
smazaný uživatel

AW postavil úplně jinou sestavu jemu bylo jedno jestli bude 1 nebo 2 mistě v tabulce kdyby mu na tom záleželo tak by nechal nastoupi normální sestavu s kterou hraje PL

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, nicméně hra kterou arsenal předváděl je velmi podobná té, kterou předvádí většinou v PL a to i s klasickou sestavou. Takže je na řadě ptát se: "kde jsi starý arsenale"?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele