základní skupiny - skupina C
16.09.2008 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Basilej na Doněck nestačila. Dokázala jen snížit

Šachtarr Doněck prodal své bohatší pohárové zkušenosti a zvítězil na půdě Basileje. St. Jakob-Park stadion byl překvapivě docela prázdný, zejména v první půli ale domácí fans o nic nepřišli, Doněck byl výrazně lepším týmem. Obě branky vítězů dali Brazilci Fernandinho a Jadson. Za Švýcary už jen v závěru korigoval skóre Abraham.

Svěřenci hostujícího kouče Mircea Lucesca začali aktivně, i když první možnost měl domácí Carlos Alberto, ale v 5. minutě střílel nad. Na druhé straně se dostal do šance Fernandinho, ale z voleje namířil nad břevno branky Franca Costanza. Ve 23. minutě si na okraji pokutového území udělal prostor domácí Derdiyok, ale pak vystřelil neškodně nad.

Pak už šli hosté do vedení, a to zásluhou brilantně provedeného trestného kopu. Zahrál ho Fernandinho a vymetl levý horní růžek basilejské svatyně. Costanzo byl bez šance. Šachťor se ale mohl pochlubit i výbornou obranou, až do poločasu už domácím nepovolil před svou brankou nic. I druhému gólu Doněcku předcházela standartní situace. Tentokrát si míč postavil Jadson, letící míč se vyhnul všem a zapadl do Costanzovi sítě podruhé.

I po změně stran měli Ukrajinci zápas pod kontrolou. Skórovali i potřetí, ale v 63. minutě byl Brandao v šanci v postavení mimo hru. Standartní situace jsou, zdá se, obrovská zbraň Lucescových hochů. Další znovu zahrával Jadson, ale tentokrát zasáhl domácí gólman, když vyškrábl míč zpoza břevna.

Pak dal o sobě vědět i třetí hostující Brazilec Willian, ale pravačkou zamířil jen do boční sítě. Basilej se vzpamatovala až v závěru. Nejprve střídající útočník Eduardo Rubio nevyužil chyby obrany a trefil jen Pyatova. Na konečných 1:2 pak už jen v závěru snížil po centru Carlose Alberta David Abraham. Doněck má tři body do průběžné tabulky, Basilej zatím žádný.

Autor: Radek Nosil / www.sportinglife.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doneck vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 na podvod...

Reagovat
M11

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej musí vyhrát a to i klidně o gol .. věřím 2:1

Reagovat
Radin

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

moj tip....1:1

Reagovat
Marv

+2,5 golu

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

hele shaktar má už dávno nový logo jestli jste si nevšimlu

Reagovat
smazaný uživatel

tak tipowal som 1:1...sachtor vsak ukazal svoju kvalitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele