základní skupiny - skupina E
17.09.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic doma jenom remizoval s Aalborgem

Podceňované týmy zatím dokáží brát body favoritům. Kluž vyhrála v Římě, Famagusta si z Brém odvezla bod a podobně dopadl také Aalborg. Dánský tým uhrál překvapivou bezbrankovou remízu na hřišti Celtiku.

Celtic doma příliš často neprohrává a úctyhodnou sérii měl rozšířit i v duelu s Aalborgem. První šanci měl ve 13. minutě kanonýr Samaras, jeho rána z dvaceti metrů mířila nad. To ovšem bylo z domácí strany na dlouhé minuty vše a šance se množily na opačné straně. Z velké dálky nejprve napřáhl z trestného kopu Jakobsen a míč proletěl těsně vedle Borucovy tyče. O chvíli později byl v daleko větší šanci Curth. Ten si dobře zaběhl na přihrávku mezi domácí stopery a ocitl se sám před brankářem. Ve složité situaci musel volit střelu z první, ta opět minula tyč.

Aalborg působil sympatickým dojmem, z dalšího trestného kopu pálil nad Risgard. Celtic uhájil čisté konto a ve 29. minutě měl obrovskou příležitost poté, co Olfers v pokutovém území fauloval Maloneyho. K nařízené penaltě se postavil Robson, jenomže situaci nezvládl, míč napálil do středu brány a brankář Zaza jeho pokus vykopl do bezpečí.

Až po neproměněné penaltě Celtic převzal otěže zápasu. Ve zbytku první půle se do velké šance dostal Samaras, jeho střela z malého vápna měla příliš vysoké parametry.

Samaras svou střelou otevřel i druhou půli, rovněž jeho dalšímu pokusu, tentokráte po pasu od Maloneyho, chyběla přesnost. Nakamura z trestného kopu našel jenom připravené rukavice brankáře a k úspěchu nevedla ani další střela Samarase. Míč do sítě dostal až Brown, jenomže tomu radost zkazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

Celtic tlačil a do poslední desetiminutovky dostal výhodu početní převahy. V 79. minutě totiž Jakobsen fauloval unikajícího Samarase a rozhodčí Trefoloni se vytasil s červeným trumfem. Jenomže vyloučen nebyl autor faulu, italský sudí udělal chybu a do šaten poslal Beauchampa. Další ránu Aalborgu mohl zasadit Nakamura, který skvěle zahrál trestný kop. Ale ještě lepší zákrok předvedl brankář Zaza, ten míč vyškrábl ze šibenice na roh. V závěru zápasu si domácí žádnou další velkou příležitost již nevypracovali, a tak překvapivě ztratili dva body za remízu 0:0.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

celtic vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
M11

2-1

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
cubinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké zklamání ... takže nechci být škarohlíd, ale tímhle zápasem si Celtic zabouchl dveře k postupu ze skupiny, neporazit doma průměrný Aalborg je trestuhodné. Co se týče MU a VIL, to jsou mužstva o něčem jiném. Snad alespoň vyjde ta UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

celtic postupy z 1 miesta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele