základní skupiny - skupina G
30.09.2008 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal si zastřílel. Porto si odvezlo čtyři góly

Arsenal si po neúspěchu v minulém zápase na půdě Dynama Kyjev spravil chuť. Portugalské FC Porto zdolal bez větších problémů, o čtyři góly se rozdělili Adebayor a Van Persie. Hosté měli pár slibných možností v první půli, jinak však gólmana Almuniu příliš neohrozili.

Byli to hosté, kdo poprvé zaujali anglické fanoušky, Rodríguez totiž napálil ve 13. minutě břevno. Od té chvíle však narůstal tlak Arsenalu a do dobré příležitosti se dostal Walcott, vše nakonec odkopem na roh vyřešil Bruno Alvés. Adebayor následně hlavičkoval slabě do gólmana Heltona. Arsenal tlačil dále, jenže se nedařila finální přihrávka, a tak Lisandro pěkně protáhl na druhé straně Almuniu. Po následném rohovém kopu musel v závaru vytěsňovat z brankové čáry střelu portského forvarda Clichy.

Ve 31. minutě se Kanonýři dočkali branky. Fabregas našel Adebayora, ten z postranní čáry přihrál na nikým nehlídaného van Persieho, jenž neměl problém trefit míč do prázdné branky. Stopeři Porta byli při této situaci hodně laxní. Costa vypálil v 37. minutě tvrdě po zemi, ale Almuniu tahle bomba vystrašit nemohla. Za tři minuty domácí zvýšili na 2:0. Na Van Persieho roh si skvěle naskočil Adebayor, který míč odrazem od země a následně břevna dopravil do sítě.

Na začátku druhého dějství bylo prakticky po nadějích hostů. Van Persie se totiž po Walcottově přihrávce špičkou kopačky nádherně trefil podruhé v utkání. Pokračovala kanonáda Arsenalu, v 64. minutě Sagna zprava přihrál Adebayorovi, jeho pokus byl však tečovaný a zamířil vedle. Za chvilku pálil Fabregas, Helton vyrazil před sebe, ale ani následně dorážející Adebayor brazilského brankáře nepřekonal.

V 71. minutě si portský Guarin počínal v pokutovém území tvrdě proti Bendtnerovi a sudí nařídil trochu přísnější penaltu. Tu bez problémů proměnil k levé tyči Heltonovy branky Adebayor. Zápas se měnil v exhibici, Bendtner nakonec ukličkoval sám sebe, na druhé straně vypálil nebezpečně Costa, ale vedle. Dánský útočník pak ke konci zápasu přihrál Adebayorovi, ten však možnosti vstřelit hattrick pohrdl a z blízkosti vypálil těsně mimo. Ke střele se také dostal obránce Eboue, z vyložené pozice však napálil jen ležícího Heltona. Sudí Fandel už nechtěl déle Porto trápit, a utkání tak nemělo ani nastavení.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, FC PORTO OLE!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že arsenal vyhraje tip 2:0

Reagovat
satan_666

no Porto by tam snad mohlo něco uhrát,když moh Hull 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 takovej klasickéj zápas na 1 branku

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Arsenal to vyhraje 3:1 ale aby to nebylo jak s Hullem i když Wenger už na to nedá dopustit

Reagovat
M11

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

odkedy je Nasri utocnik

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej postřeh, sám sem si toho nevšimnul a když už je řeč o útoku tak doufám že bude hrát ade s bendtnerem

Reagovat
smazaný uživatel

proč? van persie dává :-)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza( adebayor) a někdo z porta....já myslím, že arsenal musí zabrat, vyhupnout se nebo alespon dát remízu, pac poslední zápas nedopadl dobře!!!!!!

Reagovat
Devil

Na tento zapas se uz tesim!

tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
fantomas

To je hrozné, co my všechno spálíme. Ale jasně, už o nic moc nešlo, jen by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby v tej 28. minutě Clichy na čáře nehasil. Ale jinak byla vidět chut odčinit blamáž s Hullem, hráči lítali, musim pochválit Van Periseho za dravost v zakončení...jako obvykle svůj standard zahrál Fabregas a Ade. Jinak Theo pěkné, ale nejen že spálil tutovku, ale ještě to solování občas bylo opravdu zbytečné. Povinné tři body máme v kapse, ted hlavně navázat i v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

me prijde ze hrajou tak jak se vyspej.Fulham ted Hull to byli takovy zakopnuti a po nich zas hrajem jak kdyby ty zapasy nebyli.JE to fakt divny,ale tech 6 bodu nas muze na konci stat titul.Jako minule.

Reagovat
alias

jako ten komentátor na čtyřce to je katastrofa-pěkný fotbal a on by mě dokázal uspat, ten by měl komentovat šachy nebo vyprávět pohádky na dobrou noc ale ne komentovat fotbal proboha, kurví přenosy z LM na čtyřce už nějaký čas a oni ho tam pořád cpou...

Reagovat
smazaný uživatel

no po tom com arsenal prehral doma 1:2 s hull city..a usiel mi na celom tikete len ten jeden zapas...som cakal vyrovnanejsi zapas....urcite som necakal 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

nadhera!!! toto sa mi paci..

Reagovat
FORZAMILAN

Porto me dost zklamalo,cekal jsem od nich tedy vic,Arsenal jim mohl dat jeste jednou tolik golu,hrali fakt dobre...........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele