základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán si i remízou s Benfikou zajistil postup

Remíza 1:1 na půdě Benfiky zajistila milánskému AC postup do dalších bojů Ligy mistrů. První poločas zajímavého utkání se hrál ve vysokém tempu a navíc byl okořeněn dvěma nádhernými góly. V druhém poločase se tempo zklidnilo, hra byla rozkouskovaná častými fauly. V závěru utkání si domácí nevytvořili dostatečný tlak, aby překonali spolehlivou obranu Rossonerri.

Úvod přinesl šance na obou strenách V páté minutě naservíroval Kaladze míč Seedorfovi, jeho střelu vyrazil brankář domácích na rohový kop. O čtyři minuty později střílel na druhé straně na Didovu branku Pereira, ale jeho projektil skončil vysoko nad a nebezpečnou dalekonosnou střelu Petita srazila milánská obrana mimo tři tyče. Pirlův přímý kop z 15. minuty si srazil stoper domácích přímo na branku, ale Quim byl připraven. O chvíli později už padl první gól. Domácí nabídli Pirlovi nebývale mnoho prostoru a ten ukázkovou střelou z dálky otevřel skóre zápasu.

Utkání začínalo nabírat na tempu a po chybě v milánské rozehrávce se do šance dostal Rodriguez, ale Dida jeho slabou střelu bez problému chytil. Už ve 20. minutě se ale domácí dočkali vyrovnávací branky. Pereira se jednoduše zbavil Gattusa a výstavní střelou do pravého horního růžku Didovy branky srovnal na 1:1. Po vyrovnávacím gólu začal na obou stranách ofenzivní koncert. Po půlhodině hry střílel aktivní Rodriguez mimo, na druhé straně střela Brochiho udělala Quimovi v brance Benfiky nečekané problémy, ale obrana problém vyřešila. Ve 37. minutě se ve velké šanci objevil Pereira, ale jeho střelu zablokoval Kaladze.

Druhý poločas začali lépe domácí, do šance se dostal Rui Costa, Dida však bývalého spoluhráče z AC Milán vychytal. V 62. minutě dal sice gól Gomes, ale nebyl uznán pro jasný ofsajd domácího záložníka. O pět minut později se zapotil znovu Dida, když na brankové čáře zkrotil volej Gomese. Z následného útoku zahrozil Kaká, byl faulován, míč si k trestnému kopu postavil Pirlo a jeho technická střela jen těsně minula levou tyč Quimovy branky.

Benfica se v závěru utkání pokoušela strhnout vítězství na svou stranu, ale pozorná obrana Milána jí v tom bránila a statečně odolávala tlaku. Domácí stále více otevírali hru a to nahrávalo rychlým milánským protiútokům. Z jednoho z nich minul Kaká branku jen o centimetry. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 1:1, díky níž má Milán jistý postup. Benfica je ze hry venku.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

0:1 (Seedorf)

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím a přeji domácím Orlům !!! AC Milán stačí k postupu už jen bod, tak bych viděl, že bude remíza 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele