základní skupiny - skupina D, 4. kolo
06.11.2007 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic opět doma vyhrál, tentokrát nad Benfikou

Celtic porazil Benfiku nejtěsnějším rozdílem 1:0 ggólem Aidena McGeadyho z konce poločasu a udržel si tak naději na postup ze skupiny. Hosté z Lisabonu dohrávali zápas v deseti, pět minut před koncem byl vyloučen Binya.

Domácím chyběla jejich největší hvězda Nakamura, jeho roli ale výborně zvládl McGeady, který je v posledních dnech ve vynikající formě. Jeho gól posunul Celtic k branám postupu ze skupiny.Trenér Skotů Gordon Strachan postavil skoro stejnou sestavu jako ve víkendovém utkání v Kilmarnocku,jedinou změnou bylo nasazení McGeadyho na post levého záložníka.

První šanci zápasu měli hosté, ale Cardozovu střelu ze sedmé minuty Boruc vyrazil. Za dvě minuty mohl skórovat Celtic, po Harleyově přímém kopu hlavičkoval vedle neobsazený Kennedy. O chvíli později se zkoušel znovu prosadil Cardozo, ale ztroskotal na brankáři domácích. V těchto chvílích utkání nabíralo na obrátkách, své štěstí zkoušel také Brown, Quim vyrazil jeho střelu na rohový kop. Benfice způsoboval obrovské problémy Vennegoor of Hesselink, který vyhrával drtivou většinou vzdušných soubojů. Celtic pomalu stupňoval svůj tlak, který přinesl ovoce ve 45. minutě. Na McGeadyho střelu neměl Quim nárok.

Druhý poločas přinesl zajímavou podívanou, oba týmy se snažily vstřelit gól. Hodně prostoru dostávali záložníci McGeady s Jarošíkem, kteří svými průniky po křídlech dělali Benfice nemalé potíže. V posledních minutách vsadil trenér hostů vše na útok, ale ani dvojité střídání na hrotu gólový úspěch nepřineslo. A když byl v 85. minutě vyloučen lisabonský Binya, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Autor: Tomáš Lavický / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*bary72

Celtic bude jak vyměněný, oproti utkání na Benfice, ale ta má z pohárů velké zkušenosti. Tip 1:1.

Reagovat
HOST*Devil

Celtic musí vyhrat !!!!!! Portugalci jsou simulanti !!

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic neprohraje to je 99%tní. Jedničku bych dal s obavou trenéra Benfiky. Je to starý lišák a bude chtít bod.

Reagovat
HOST*

celtic by mohol vyhrat 1:0....popr.2:0,doma je velmi silny

Reagovat
HOST*bary72

Bravo Celtic !!!

Reagovat
HOST*Papa Rada

Celtic skvele a tomu idiotovi jak dostal cervenou,bych za ten zakrok dal dozivotni zakaz

Reagovat
HOST*Devil

To jo ! peknej zmrd !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele