osmifinále - odvety
07.03.2007 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

LARSSONOVO GÓLOVÉ LOUČENÍ

Henrik Larsson se s dresem Manchesteru United rozloučil tím nejlepším možným způsobem. Ve svém posledním utkání za "rudé ďábly" švédský útočník zařídil jediným gólem výhru nad Lille a jistil tak postup do čtvrtfinále Ligy mistrů...

Úvodní utkání obou soupeřů rozhodla branka Ryana Giggse, o níž se celé dva týdny debatovalo. Velšský záložník před rozehrávkou trestného kopu nečekal na hvizd píšťalky rozhodčího a okamžitě poslal míč do sítě v tu chvíli bezmocného brankáře Sylvy. Lille se proti tomuto momentu několikrát odvolalo, UEFA však protesty francouzského klubu pokaždé smetla ze stolu a výsledek 0:1 ponechala v platnosti.

Manchester United proplouval celou sezónou bez nějakých vážnějších hráčských absencí, až teď si ale zranění vybírají svou daň. Před odvetou proti Lille nemohl manažer Sir Alex Ferguson počítat s Patricem Evrou, Louisem Sahou, Darrenem Fletcherem ani Ole Gunnarem Solskjaerem. Ani Olympique nebyl kompletní, mimo hru zůstali záložníci Mathieu Bodmer a Laurent Cabaye.

V duelech Manchesteru United s Lille příliš branek nepadá a nejinak tomu bylo i tentokrát. Rozhodně se však bylo na co koukat. Ve 14. minutě našel Scholes přesným centrem Rooneyho a jeho dost možná gólovou ránu srazil Chalme na roh. Ten rozehrál Ronaldo, Sylva míč podběhl a volný O´Shea hlavičkoval do břevna. Další nebezpečný pokus vyslal na Sylvu Scholes, na druhé straně se o první vážnější ohrožení Van der Sara postaral Makoun.

Zaplněný Old Trafford hnal svůj tým dopředu, bylo to však Lille, kdo měl v těchto chvílích o něco více ze hry. Obranu United několikrát zaměstnal Obraniak, těsně před odchodem do kabin pak Chalme poslal nádherný míč za obranu a Odemwingiemu chyběl k zakončení jenom krůček.

Francouzský tým potřeboval nutně skórovat, o což se v úvodních minutách druhé půle neúspěšně pokoušel Keita. Ve 47. minutě si slabší chvilku vybral Van der Sar, který hodně podcenil souboj s hlavičkujícím Odemwingiem, jehož pokus zastavila tyč.

Domácí hrozili především po standardních situacích, nebezpečný v nich byl především Vidič, ani jeho dva pokusy si však cestu do sítě nenašly. Definitivní razítko na postup Manchesteru mezi nejlepších osm dal v 72. minutě Larsson. Po levé straně unikl obráncům Ronaldo a švédský útočník na malém vápně neměl se zakončením sebemenší problém - 1:0.

Ve zbývajících minutách se již nic podatatného nestalo. United splnili povinnost a postupují do čtvrtfinále, naopak Lille se se soutěží loučí.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (25)

Přidat komentář
Shevchenko

3:0 (Saha,Ronaldo,Rooney)

Reagovat
HOST*Gazza

Bylo by to nadherny kdyby ti ten typ vysel.Ale nebude to tak lehky.

Reagovat
Marv

1:1 (Rooney- Bodmer)

Reagovat
Marv

Lille urcite na Old Traford neprohraje!!! Mam na to i vsazeno

Reagovat
HOST*

Tak tos vsadil oprvdu dobře..........

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester si to pohlídá, každopádně by bylo zajímavý kdyby Lille dalo první gol

Ae to se nestane...

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

a goly:

88. Ronaldo, 90. a 90.+1 O'Shea

Reagovat
HOST*smárt

Nic jiného než postup MU tady nevidím,výsledek si typnout netroufám,ale remíza MU stačí a Lille nejsou žádní amatéři.Navíc není jisté zda bude Hrát Rooney.Lille naopak může uškodit to,že půjdou do zápasu trochu nazlobení ,za Gigsův gol v prvním zápase.

Reagovat
HOST*

nechapu jak muzete mit vsichni radi manchester

Reagovat
HOST*

nechapu proc sem lezes

Reagovat
HOST*

je nejlepsi

Reagovat
HOST*Miki

Nejlepší není měli by se spíš naučit dávat regulérní goly

Reagovat
HOST*

sa uvedom co hovoris rozhodca dal signal na kopnutie tak to gigsy kopol jaky problea??? no problem

Reagovat
HOST*

jo tak to se mi libi, manchester da jeden gol, rekneme diskutabilni a ty pises, ze by se mel naucit davat regulerni goly? ten gol regulerni byl, a muze si za to lille, u mice ma furt nekdo stat, kdyz jsou blby, tak je to pak tezky... jsou nasrani na man utd, ale kdyz by trosku zapremejsleli, tak zjisti, ze za to muzou jenom oni - LILLE

Reagovat
HOST*

MOZES ZA TO TY TY KOKOT

Reagovat
HOST*Jardel

Manchester si to pohlídá a zaslouženě vyhraje 2:0 Ronaldo, Giggs

Reagovat
HOST*

zaslouženě může jenom prohrát...

Reagovat
HOST*

1:0 pro Manchester...v 90 minutě nasimuluje Ronaldo pád a bude z toho penalta...

Reagovat
HOST*rud

3:0 taky tipuju,ale Lille podle me bude mit tvrdy korinek...

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
HOST*

MANCHESTER HRA AKO PARAOLYMPIONICI A LILLE HRA PROFESIONALNY FOTBAL ALE MNCHESTER DA BUD GOL STASTNE ALEBO RONALDO STRATI LAVE VAJCO A BUDE STOHO PENALTA

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
šolim

5 bodů za přesný výsledek, ale zatím jsem jen stáhl vedení soupeře, který dal Bayern 2:1, zatímco já věřil remíze. Ale gól na 1:0 stál za to.

Reagovat
HOST*

Vidis to ty suline! PARAOLYMPICI prechazi pres profiky. Priste premyslej a potom pis.

Reagovat
HOST*

Presne tak! Je to kokot. MUFC oleee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele