osmifinále - 1. zápasy
20.02.2007 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

MANCHESTER BLÍZKO POSTUPU

Manchester United potvrdil na hřišti francouzského Lille roli favorita a díky lišáckému gólu Ryana Giggse z přímého kopu si do domácí odvety veze nejtěsnější vítězství.

Domácímu Lille chyběl jediný suspendovaný hráč ve všech osmifinálových zápasech, záložník Kader Keita, jinak nastoupily oba týmy ve svých nejsilnějších sestavách. V útoku Manchesteru se v Lize mistrů poprvé ukázal Henrik Larsson, který opět dostal přednost před Louisem Sahou.

Stadión Lille nesplňuje kritéria pro zápasy Ligy mistrů, a tak musel francouzský tým hledat jiné útočiště. Loňský souboj ve skupině hostilo Stade de France, letos je přechodným domovem Lille o poznání menší stadión v Lens. I tak ale byli fanoušci hodně slyšet a pomohli domácím k první šanci zápasu, v níž hlavičkoval nad branku Fauvergue.

Na druhé straně odpověděl nepřesným pokusem Rooney to však bylo z nebezpečných situací na dlouhou dobu vše. Hrálo se velmi tvrdě a rozhodčí Braamhaar za první půlhodinu hned čtyřikrát ukázal žlutou kartu, dvě na každé straně. Až v závěru poločasu přišly další šance, po menším zmatku před brankou mohl skórovat Cristiano Ronaldo, ale tomu se do střely odvážně postavil Debuchy, za domácí to zkusil zdálky Bodmer a minul.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější a starali se o to hlavně hosté. Pěknou individuální akci předvedl Rooney a Giggs jen těsně nedosáhl na jeho centr, pak se individuálně prosadil Ronaldo a vyprášil rukavice brankáře Sylvy. V 62. minutě udeřilo na druhé straně, radost zaplněného stadiónu však byla předčasná. Peter Odemwingie sice hlavou usměrnil za Van der Sarova záda Obraniakův centr, ale přitom postrčil bránícího Vidiče a sudí branku správně neuznal.

Krátce nato se na hřišti objevil Louis Saha a velmi brzy se domácím představil, proti jeho střele musel zasáhnout Sylva. Do velmi slibné šance se dostal Larsson, ale společně s brankářem přeloboval i branku, na druhé straně minul Odemwingie.

Remíza se však nakonec nekonala, díky kontroverzní 83. minutě. United zahrávali přímý kop zpoza šestnáctky, gólman Sylva si stavěl zeď, když se před ním vynořil míč z kopačky Ryana Giggse a zastavil se až v síti. Rozhodčí neavizoval, že se bude rozehrávat až na pokyn píšťalkou, a tak mohli hosté rozehrát kdykoli. Protesty domácích byly marné, Sylva si vysloužil žlutou kartu. S verdiktem nesouhlasil ani domácí kouč Claude Puel a dokonce se rozhodl stáhnout své svěřence ze hřiště, to si však naštěstí brzy rozmyslel a utkání se tak mohlo dohrát.

Žádná branka už nepadla a Manchester si společně s vítězstvím odváží také velkou šanci na postup. Lille za dva týdny na Old Trafford čeká přetěžký úkol, musí vyhrát.

Autor: Petr Starý

Komentáře (28)

Přidat komentář
Messiáš

0:2(Ronaldo,Rooney)

Reagovat
HOST*Richmond

NE NE 0:2(Ronaldo, Larsson)

Reagovat
HOST*

1:0,verim Lille,manchester nesnasim...ronaldo se zrani

Reagovat
HOST*xXx

to byl gol od ryana giggse co a nevite kde je zaznam zapasu lille vs manchester united pls muj e-mail je robin721@centrum.cz

Reagovat
HOST*

manchester je nejlepsi klub vyhrajem 2:0 saha ,rooney a dve brevna ronaldo jasna prevaha

Reagovat
HOST*

1:0..Rooney v 58min a v 78.min neda penlaty,pak v 80min neda do prazdny po tom co Ronaldo vymycha golmana a pak jeste v 85.min pujde sam na branu a trefi osmej reflektor z prava na strese severni tribuny...a v 89min odemwingie

Reagovat
HOST*

jenom takovy upozorneni rooney nekope penalty a do prazdny se rooney trefuje a v lille nemaj reflektory takze 3:0 pro manchester vyhraje ligu mistru

Reagovat
smazaný uživatel

nemaju reflektory a hraju 20:45?????? ja volim 1x

Reagovat
HOST*Grégory

v Lille reflektory maji, ale i kdyby ne, tak poháry hrajou v Lens. jinak 1:0 Bodmer

Reagovat
HOST*

no neviem či manchs. unit. vihra ligu, lebo Lyon je v nadupanej forme... sledujte Lyon,... bude ešte horuco

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

zajímavý zápas! 02

Reagovat
HOST*Parker

Manchester s postupem nebude mít problém vyhraje oba zápasy.

Reagovat
HOST*Gazza

Manchester ma papirove nejlehciho soupere,ale i presto to nebude mít lehky.Mel by postoupit! MUFC OLE!!!

Reagovat
HOST**nesta

Verim v MU! Aj ked Lille je dost sympaticke muzstvo...

Reagovat
HOST*

Manudt vyhraje 2:0...uvidite,vole...

Reagovat
smazaný uživatel

MU vyhraje 1:2 Na dnešní den Mu má dobré výsledky a potvrdí to

Reagovat
HOST*inzaghi

já volím 2 nebo 0, těžký tip, ale 1 ka to nebude

Reagovat
HOST*1860

pro me jasny kriz..0

Reagovat
HOST*

trochu váhám jestli tam mám hodit 2 nebo 02 ale veřm ManUtd takže nejspíš 2

Reagovat
HOST*fd

pro dnes ostrá 1 a výhra Lille 1:0 a Lille stejně nepostoupí Manchester je doma smete tak 3:0 ale dnes nevyhrají tomu nevěřím.

Reagovat
HOST*

No tak Lille rozhodne nevyhraje na to bych vsadil krk !!!

Reagovat
HOST*Grégory

abys o něj nepřišel!!

Reagovat
HOST*eky

ja myslim prestrelka jak blazen 0-0

Reagovat
HOST*Gazza

At uz prvni zapas dopadne tak ci tak,postupovat bude Manchester.

Reagovat
HOST*forrest

tak v polocase 0:0, tri brevna ze strany manchesteru, lille nedal v zaveru polocasu dve tutovky, bodmer netrefeuje prazdnou branu... match jak cip doufam ze vyhraje lepsi

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*1860

skoda ze chtel trener stahnout hrace ze hriste, pokazil tak velmi dobry vykon proti jednomu muzstvu ze spicky cele evropy.. je jen otazka jestli rozhodci stacil nebo nestacil rict ze zahravat se bude az po hvizdu..

Reagovat
HOST*Tavo

"Nepříjemný zážitek mají za sebou fanoušci Manchesteru United, kteří na stadiónu v Lens přihlíželi včerejšímu utkání Ligy mistrů jejich týmu s Lille. Pořadatelé do sektoru vpustili další fanoušky, vznikla tlačenice někteří fanoušci museli vylézt na plot dělící tribunu od hřiště, aby nebyli umačkáni. To nepochopila pořádková policie a použila proti nim slzný plyn..."

Policajti jsou ti, krerý nevzali u Mekáče, kvůli tomu, že jsou moc blbí.

Pak ať se nediví, proč se to říká.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele