čtvrtfinále - 1. zápasy
28.03.2006 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Highbury, Londýn

Reportáž

ARSENAL - JUVENTUS 2:0 (1:0)

Londýnský Arsenal směle vykročil za historickým úspěchem - postupem do semifinále Ligy mistrů. Na Highbury porazil favorizovaný Juventus, který v nervózním závěru dohrával v devíti, v poměru 2:0 po trefách Fabregase a Henryho.

Juventusu chyběli dva důležití hráči, zraněný Del Piero a suspendovaný Nedvěd a na hře to bylo znát. Hosté sice častěji drželi míč, nebezpečnější však byli hlavně díky rychlejšímu a efektivnějšímu přechodu do útoku domácí Kanonýři.

První větší příležitost měl Juventus, Ibrahimovičův přímý kop byl sražen těsně mimo. Jinak měl v první půli navrch Arsenal, po čtvrthodině se do své první šance dostal Fabregas, pod tlakem bránícího Thurama však zamířil nepřesně. Po něm branku z rychle rozehraného přímého kopu netrefil Henry, zaslouženého vedení se ale domácí ještě do přestávky dočkali. Pires ve středu pole obral Vieiru, přihrál Henrymu, francouzský kanonýr parádně našel Fabregase a ten střelou po zemi mezi nohama Thurama a do protipohybu gólmana Buffona poslal míč do sítě - 1:0. Highbury ožilo a za pár minut mohlo být ještě veseleji, Henryho kroucená střela se však mezi tyče nevešla.

Do druhé půle vstoupil Juventus aktivně, na domácí pozornou obranu však nestačil. Do vápna se po nebezpečném brejku prodíral Ibrahimovič, než jej precizním obranným zákrokem obral Touré. Tlak hostů nepřicházel a toho Arsenal hodlal využít, Buffona pěknou technickou střelou otestoval Henry, později si na brankáři vylámali zuby Fabregas a Pires.

V 69. minutě už byl Buffon bezmocný. Hlebova ulička našla do vápna sprintujícího Fabregase, ten už mohl pálit, ale všiml si ještě lépe postaveného Henryho a přestože mu svou přihrávku namířil na paty, dokázal si Henry s míčem poradit a v pádu do prázdné brány zavěsil - 2:0.

Bylo prakticky rozhodnuto, Juventus na zvrácení stavu neměl sílu a Arsenalu dvougólové vedení vyhovovalo. Závěr navíc psychicky nezvládl Camoranesi, který po ostrém a hlavně zbytečném zákroku dostal druhou žlutou kartu a šel předčasně do sprch, kam jej za dvě minuty po trochu přísné druhé žluté následoval Zebina.

Arsenal, jediný anglický tým v soutěži, si tak před odvetou vypracoval velmi slušnou pozici a dá-li na Delle Alpi gól, bude to mít Juventus, který už bude mít k dispozici Pavla Nedvěda, velmi těžké.

Autor: Petr Starý

Komentáře (55)

Přidat komentář
Messiáš

2:0,druhej zápas Juve vyhraje 2:0 a bude se prodlužovat...

Reagovat
HOST*

2:0, druhej zápas Juve vyhraje 1:0 a nebude se prodlužovat

Reagovat
Mr.Jindros

1:1, druhej zápas Juve vyhraje 1:0 a nebude se prodlužovat

Reagovat
Shevchenko

0:0, druhej zápas Juve vyhraje 1:0 a nebude se prodlužovat

Reagovat
smazaný uživatel

me jsi rikal neco inneho

Reagovat
Messiáš

To víš já radši Arsenal než Juve - jako soupeře , myslím , že by nás totiž Juve potrápilo víc , ale Juve to vyhraje...

Reagovat
HOST*henry

arsenal je nejlepsi a vyhraje to!!!

Reagovat
HOST*Reky

Myslím že pokud bude hrát jako v uterý tak se prodlužovat určitě nebude

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pro Juve a prodluzovat se nebude..

Reagovat
HOST*Márty

bude to těžký dvojzápas...doufám že to juve zvládne..ale musí hrát líp než proti Brémám,to byla bída..Arsenal ted nějak jede...ale forza juve tip 1:2 / 1:0 Juve půjde dál...

Reagovat
HOST*

ten tip sem napsal blbě takhle jsem to myslel 2:1 / 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady fandím fotbalu a sice Arsenalu...je to sice utopie, ale co.

Reagovat
Mr.Jindros

Žádná utopie, Arsenal má na postup slušnou šanci... viděl bych to na 60:40 pro nás.

Reagovat
smazaný uživatel

no, to je po weekendovem zapase s Giallorossi presna predpoved a vidim to asi: 2:1 v Anglii a 1:1 v Itálii...

Reagovat
HOST*

3:0 ne 2:1 jasnyyyyyyyyyyyyyyyyy

Reagovat
HOST*aleš

souhlasím, arsenal dnes vyhraje.

Reagovat
Mr.Jindros

To sem neřek, voe.

Reagovat
HOST*aleš

ach táák, no ale stejně Arsenal vyhraje

Reagovat
HOST*

to jew snad jasny ze Arsenal ma vetsi sanci to jasny ale sere me to sereeeeeeeeeeeee

Reagovat
HOST*

Arsenal pude do semifinale,ale dal ne!!!!Juventus uz z osmifinale prosel nahodne.Tentokrat vyhraje Arsenal jasne a zaslouzene 2:0 a druhej zapas ukope Juve na remizu 0:0

Reagovat
HOST*

Pěkný, ještě to hodit na tiket.

Reagovat
HOST*T.Henry

Arsenal vyhraje 3-0 Henry jim ukáže jak se hraje na ostrovech fotbáleček a ten jejich trenereček konečně pochopí že Juve hraje nudný fotbal pro diváky!!!!!

Reagovat
HOST*

Jsi gay!!

Reagovat
HOST*

Podle me to bude zapas nizke kvality,ale na delle alpy to bude jeste horsi.Arsenal v lize sice nic nepredvadi,ale dneska se urcite bude maximalne snazit a verim,ze da nejake rycle goly,aby juve zase cely zapas nebranilo....A pokud ty goly neda uvidime zapas tak na urovni stredu italske ligy.Podle me to skonci 1:0 a gol da Henry v osmdesate minute......

A odveta???Ta skonci bezpochyby remizou 0:0 nebo 1:1.

Arsenal je pro me jasny favorit a preju mu,aby se mu konecne podarilo vyhrat celou champions league

Reagovat
HOST*aleš

Arsenal skvěle! Perfektní obrana, no a Henry v útoku, excelent, nabízí se srovnání s Ronaldinhem, Reyes i Eboue taky super.Nejsem fanda ani Arsenalu, ani Juventusu, ale fotbal to byl moc pěkný.

Reagovat
HOST*

Ještě ale kdyby JUVE vystřelilo na branku, jak je ve fotbale zvykem. Pak by se dalo říct byl to pěknej fotbal. Juve je v křeči.

Reagovat
HOST*

taky´vas tak sere net cernoch Thiery Henryyyyyyyyyyyyy no me teda jooooooooooo

Reagovat
HOST*Ja+++

Reagovat
sansiro

Mi se ten fotbal zase vůbec nelíbil. Juventus hrál hrozně! Arsenal hrál typický anglický fotbal, kterému jsem ještě nepřišel na chuť. Nejtragičtější byl Ibrahimovič, na to se fakt nedalo koukat. Toho útočníka fakt nemusím. Juve dopředu nepředvedlo vůbec nic. Nedařil se jim absolutně ten jejich postupný útok. Arsenal jim to překazil hned od začátku. V tom vidím jejich prohru. Tam to chtělo trochu zareagovat a změnit styl. Trošku se mi ale zdálo, že rozhodčí připískával Arsenalu, hlavně takové ty malé (ne)fauly. Před góly byly podle mne dvě sporné situace. Arsenalu pohoml gól do šatny a zaslouženě zvítězil. FORZA MILAN

Reagovat
fanda

Fotbal ze strany Arsenálu to byla nádhera.Ty rychlé přihrávky po zemi a narážečky všechno v obrovské rychlosti.Takový fotbal se prostě musí líbit.

Reagovat
smazaný uživatel

co to tam juve delalo? no bida, arsenal je tutove prehraval..byla videt absence nedveda a to dopredu zhola nic..

Reagovat
HOST*

to byla bída...hra na náhodu mi to přišlo...a juventus uplně vybouch..nechápu jak v lize může s timhle výkonem vést..AC Milan maj daleko lepší mužstvo,juve hrál už s brémama bídně,ted snad eště hůř....na Delle Alpi už to asi nezachrání...

Reagovat
Xavi

Nevím co Vás to tak překvapuje, ale ten Váš slavnej Juventus s hvězdným Nedvědem (ikdyž včera bez nej) tak hraje pořád...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak... Souhlasim!

Reagovat
HOST*P

NO máte pravdu, je to jejich styl hry...nicméně poslední období, kdy hrál Juve jakžtakž pohledný fotbal byla Zidanova éra v Juventusu, kdy to hráli všechno přes něj a on tvořil v podstatě hru celého týmu. Dívalo se na to hezky, ale spíš to bylo v Zidanem :-))).

Jinak se nedá říci, že by Juve hrál hnusný fotbal, je to prostě pro ně typický styl hry, který jim vyhovuje. Není to tak o technice jako třeba ve Španělsku....

Toť můj názor...

Reagovat
HOST*Andy

O přestávce jsem skoro usnul, jaká to byla nuda. Juve hrál jako vždy, i když až takovou tragédii jsem od nich nečekal. Arsenal je pro mě černý kůň LM... s Té Háčkem mohou dojít daleko, až do finále. Jinak chlapci, ten klučina Cesc Fabregas to je hráč, ten se mi naprosto páčí. Je to týpek

Reagovat
smazaný uživatel

totální propadák ze strany Juve, nepředvedli absolutně nic, 2:0 už nedoženou...Juve-Arsenal 1:0(85.min Nedvěd)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odvetu Juve zvládne...viděl bych to takhle:

Juve-Arsenal 3:0

oba góly dá v normální hrácí době Mutu a v prodloužení rozhodne Ibrahimovič...

Reagovat
HOST*Thomick

Prdel ne....Ibrahimovic je kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

Tragédie!Opět si nejhorší výkon sezóny nechali na jeden z nejdůležitějších momentů.Vieiru jsem ještě nikdy tak špatně hrát neviděl.David a Emerson se nepotkali s míčem,hráli vůbec?Zlatanovi ani Mutuovi to nešlo a Cammoranesi se svezl s ostatními.Nejhorší bylo to,jak už se dostávali k vápnu Arsenalu a ze zadních pozic nebyla žádná podpora.6 hráčů stálo na polovině.Z toho taky plynul klid Arsenalu v rozehrávce,protože při ztrátě míče měli před sebou 30 metrů volného prostoru.V sezóně se zdálo,že Capello se snaží hrát některé zápasy bez Nedvěda a bylo to v pohodě,ale ukázalo se,že proti silnějšim soupeřům je nepostradatelný.Nemělo to žádnou myšlenku,prostě Chaos.

Reagovat
sansiro

Myslíš, že má Juve ještě šanci? Já to vidím tak na 10%.

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci zpět do Barci Fabregase. Doufám, že Laporta opustil svoje vize o velkých nákupech Henryho a hlavně Lamparda a pokusí se získat zpět Cesca. Byl jsem na něj nasranej, ale jsem ochoten mu odpustit. Jednoduše budoucí hvězda a dost možná hráč do top pět na světě. A u nás by jeho výkon podle mě rostl ještě znatelně víc, než v tvrdší ang. lize.

Podle mě se k nám super hodí a záloha z Decem (Iniestou) a Xavim by mě hoooodně chutnala

Teď už ho stačí jen přemluvit k návratu

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomhle zápase je jasné že by měl Real toho Cesca opravdu koupit, měl by víc střílet, ale na 18 let je famózní, největší talent světa

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Myslíš, že je to větší talent než Leo Messi?

Jsou to odlišní hráči, takže se to určitě blbě posuzuje, ale myslím, že Messi vlétl do velkého fotbalu o chlup lépe, jeho výkony jsou stálé, kvalitní a mám dojem, že ještě rostou se soupeřem. Každopádně by bylo nejlepší je mít v mužstvu oba dva, ať se nehádáme.

Co pořád máš s tím přestupem do Madridu? To by doufám žádnej katalánec neudělal, kór teď když je Madrid totálně v pérdeli. Barca je jeho klub a on to (doufám ) ví

Reagovat
HOST*yarda

Určitě to věděl, když přestupoval do Arsenalu, tím jsem si jist

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, proč ze sebe děláš dobrovolně blbýho

Je evidentní, že tehdy byla jiná doba. Prostě se bál, že se nedostane do kádru, teď by měl jistotu.

Ale něco mi říká, že to víš a jen prudíš ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*RM
Reagovat
smazaný uživatel

ja to vravim cely cas ze AFC tento rok vyhra LM .. co sa tyka vykonu juve - bolo to presne co som cakal-nanic jak vzdy patrick bol asi nervozny z navratu na highbury..zapas v turine skonci 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

v turine to skonci 3:0 pro Juve.. Nedved zazari a mutu s trezegeutem se konecne chyti...

Reagovat
HOST*Harry

Ted ještě aby podobně dopadly oba Milánské celky a hned bude líp:-)))

Reagovat
sansiro

Reagovat
HOST*dawson

no jo juventus to podelal,ale ja si myslim,ze do pristiho zapasu se psychycky zvednou vyhraji 2:0 a bude se prodluzovat a juve postoupi!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*adik

arsenal je jajlepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele