Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Alexander Bah (© AFP)

Slavia si v přesile zahrávala s ohněm, nakonec však Union zdolala

Ani přes více než 50minutovou přesilovku to Slavia nedostala zadarmo, ale tři body nakonec v kasičce zacinkaly díky dvěma zásahům střídajících Kuchty a Schranze. Slavia tak po loňské zkušenosti s Leverkusenem doma přemohla i dalšího bundesligového soka v Unionu...

Slavia do utkání vstoupila poněkud rozpačitě, když už ve třetí minutě umožnila během pár sekund dotyk s míčem ve vlastním vápně rovnou třem odlišným hráčům Unionu. Ten poslední - Max Kruse - však naštěstí promptně zamířil mimo výseč.

Ihned záhy se už domácí začínali cítit o poznání jistěji v kramflecích. Na Traorého střílený centr ještě divže nedosáhl Tecl, ovšem když Ševčík pálil po průniku Dorleyho, jeho střela byla ztečována pouze těsně vedle.

Kdo už se teče záhadně nedočkal, to byl Alexander Bah, jenž v 18. minutě nepříliš přesvědčivým volejem po odvráceném rohu propálil vše, co mu v cestě stálo, a skóre tak otevřel tak trochu na styl Lukáše Masopusta proti Kluži v památném předkole Ligy mistrů.

Další nadějný útok Pražanů zakončil krkolomně nad Tecl, než se opět přihlásilo o slovo aktivní duo Kruse-Awoniyi. Druhý jmenovaný však na míč nedosáhl.

Vidle do snažení Unionu do značné míry zapíchl Paul Jaeckel, který od úplného počátku zápasu chodil do soubojů příliš pozdě a za dva takové případy si vysloužil dvě zasloužené žluté karty. Podruhé mírně zatáhl unikajícího Lingra, jehož pohyb dělal Unionu problémy celý poločas. To jiné mírné zatažení Oscara v pokutovém území už rozhodčí netrestal.

Po poločase to po většinu času nevypadalo, jako by Slavia měla na hrací ploše o hráče víc. Naopak si Awoniyi a Khedira v jednu chvíli ve dvou vystačili proti přesile a druhý jmenovaný zčistajasna jen těsně minul. To se ukázalo být pouhou předzvěstí časů budoucích.

Awoniyi následně utěšeně zakončoval pozoruhodné přečíslení 4 na 2 z evidentního ofsajdu, a do třetice už bylo v 70. minutě srovnáno. Takács prohrál klíčový vzdušný souboj a Behrens už přihrávkou za obranu na penaltový puntík nemohl pohrdnout - 1:1 s 20 minutami do konce.

Pro závěrečné minuty se tak Jindřich Trpišovský logicky odhodlal k risku, když stáhl kapitána Traorého a nahradil jej útočníkem Krmenčíkem. A to se vyplatilo, stejně jako dřívější vysvlečení Kuchty. Ten totiž vrátil Slavii do vedení poté, co mu na kopačce čirou náhodou přistála Stanciuova sražená rána, přičemž Krmenčík potom šikovně pošťouchl míč proti noze jinému žolíkovi Schranzovi a ten přízemní ranou překvapil nepřesvědčivého Lutheho.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (419)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele