Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 18:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

James Maddison slaví vyrovnání (© AFP)

PSV těsné vedení neudrželo, v Konferenční lize proklouzl do semifinále Leicester

Už první bezgólové utkání naznačilo, že tato odveta by mohla nabídnout hodně tuhou bitvu. A tyhle předpoklady se vlastně potvrdily. PSV po trefě Erana Zahávího bylo proklouznutí mezi čtyři nejlepší týmy Konferenční ligy blíže, Leicester ale zvládl závěrečné okamžiky odvety a po brankách Jamese Maddisona a té rozhodující od Ricarda Pereiry se zaradoval z postupu.

Hosté byli v úvodních pasážích klání přece o něco aktivnější, v 9. minutě se pokoušel zacílit hlavičkou Evans, po teči jeho spoluhráče Fofany ovšem míč skončil pouze v zámezí, a poté v koncovce neuspěl ani Maddison. Ve 14. minutě si však na druhé straně vytvořili domácí daleko lepší šanci, Götze zakončoval na zadní tyčce a jeho pokus musel s vypětím všech sil vyrazit do bezpečí gólman Schmeichel. Ofenzivní počínání pokračovalo i nadále, v 16. minutě se na bránu řítil Barnes, nicméně jeho přízemní střela se o kousek nevešla do brány Boeren.

PSV se podařilo zahrozit zásadně podruhé ve 25. minutě, a to prostřednictvím Maura Júniora, a jeho dělovku na bližší tyči polapil Schmeichel. Nakonec první změna skóre přišla na řadu o pár chvil později, to když Götze v šestnáctce prostrčil míč k Zahávímu, jenž i z těžkého úhlu překonal o něco později reagujícího Schmeichela. Leicester na tohle inkasování odpověď dost dlouhou dobu nenalézal. Eindhovenský celek se od té chvíle oprostil od hry směrem dopředu a soustředil se hlavně na pozorné bránění, přičemž v první půle čelil ještě jedné nepříjemné situaci, ve finále však mohl být po Maddisonově počínání, který mířil mimo, vlastně v klidu.

Hned po obrátce se snažil navýšit náskok nizozemského klubu Gakpo, Schmeichel byl ale na jeho přízemní navštívenku hravě připravený, v 53. minutě o dost nebezpečněji pálil Veerman, balón se každopádně, též s přispěním zásahu bránícího Fofany, snesl vedle prostoru brankové konstrukce. V 59. minutě se nezdařilo dostat PSV na koně ani Zahávímu, jehož hlavička byla nepřesná. Tyto neproměněné možnosti nakonec možná stály domácí kvalifikaci do semifinále.

Ačkoli Lišky nepůsobily ve druhém dějství výrazněji lépe, důležité pro ně bylo, že vykázaly o hodně větší efektivitu. V 77. minutě vyrovnával Maddison, který využíval zpětnou přihrávku z brankové čáry od střídajícího Ayozeho Péreze, a v 88. minutě se následně prosazoval gólově z dorážky Ricardo Pereira poté, co k němu gólman Mvogo vychýlil merunu po levačce Daky.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Leicesteru ale mam obavu ze tohle bude konecna Tip 2:1 v prodlouzeni

Reagovat
Hardwell

Správnej tip, teda alespoň pár vteřin než jsi dopsal poslední slovo :D

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
Coutinho10

zase ten bozi komentator na Sport 2

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele