Češi v zahraničí: Navrátil a Mihálik skórovali v Nizozemsku

Střelecky se povedl víkend českým fotbalistům ve druhé nizozemské lize. Trefil se Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles a také Onřej Mihálik za rezervu Alkmaaru. Ten si k tomu připsal také gólovou asistenci a po těžkém zranění kolena se pomalu zase dostává do formy. Daří se také Tomáši Kalasovi v Anglii. S Bristolem už začíná útočit na pozice zajišťující play-off o postup.

Češi v zahraničí: Kalas oslavil na přelomu roku dvě výhry

Ze dvou vítězství navíc s čistým štítem v podobě dvou čistých kont se mohl radovat na přelomu roku obránce anglického Bristolu Tomáš Kalas. Další Češi v anglických soutěžích nenastoupili. V Itálii sbírali spíše jen minuty. To na Kypru se střelecky prosadil záložník Zdeněk Folprecht...

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Jankto si gólem spravil chuť po neproměněných šancích na Ukrajině

Záložník Jakub Jankto byl rád, že si vítězným gólem v přípravném utkání v Polsku spravil chuť po minulém zápase Ligy národů na Ukrajině, kde před měsícem dvě šance neproměnil. Křídelní hráč Sampdorie Janov považoval za velmi důležité, že čeští reprezentanti výhrou 1:0 navázali na předchozí povedené výkony pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým.

Češi v zahraničí: Čechům v Itálii se dařilo. Schick skóroval, Krejčí asistoval

Patrik Schick využil bezezbytku možnost nastoupit v základu AS Řím a skóroval proti Sampdorii. V Itálii se vedlo také Ladislavu Krejčímu, jenž asistoval u vyrovnávacího gólu Bologni. Gólovou přihrávku zapsal do statistik i Vladimír Darida, jenž ale s Herthou na tak pěkný výsledek nedosáhl. A útočník Zdeněk Ondrášek znovu seřídil mířidla v polské lize.

Jankto litoval zahozených šancí, ale výkon týmu ho potěšil

Záložník Jakub Jankto měl v první půli zřejmě dvě největší šance české reprezentace v utkání skupiny B1 Ligy národů na Ukrajině. Křídelník Sampdorie však ani v jedné neuspěl a musel se spoluhráči strávit porážku 0:1 gólem ze 43. minuty. Výkon v Charkově však Jankto považoval za dobrý stejně jako v sobotu na Slovensku.

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Jankto: Byla to totální katastrofa, musíme se omluvit fanouškům

Záložník Jakub Jankto se po debaklu reprezentace 1:5 v přípravném utkání v Rusku omluvil všem českým fanouškům. Litoval, že se národní tým nepoučil ze čtvrteční prohry 1:2 v úvodním utkání Ligy národů s Ukrajinou, a dnešní výkon označil za totální katastrofu. Budoucnost trenéra Karla Jarolíma nechtěl řešit.

Jankto: Snažíme se Janovu dodat optimismus dobrými výsledky

I na Jakuba Jankta, který v červenci zamířil do Sampdorie Janov, dolehla nedávná tragédie v italském přístavním městě, kde po pádu mostu zemřelo 43 lidí. Dvaadvacetiletý český záložník totiž projížděl místem neštěstí jen o den dříve, než se dálniční stavba zřítila. Janov se podle něj z tragické události stále vzpamatovává a optimismus se lidem snaží dodat dobrými výsledky i hráči Sampdorie.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Češi v zahraničí: Skórovali útočníci v Polsku i "Ital" Jankto

Jakub Jankto rozhodl utkání Sampdorie Janov v italském poháru jedinou brankou. Střelecky se prosadili i útočníci Zdeněk Ondrášek a Michal Papadopulos v polské lize a že to byly krásné branky. Velký duel chytal brankář Zdeněk Zlámal ve Skotsku, stejně jako Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly.

Češi v zahraničí: V Polsku se trefili Mareš a Ondrášek. Skóroval i Jankto

Českým útočníkům se dařilo v Polsku a Maďarsku. Prosadili se Zdeněk Ondrášek a krásně také Jakub Mareš. Oba zajistili svým týmům vítězství. Michael Rabušic z maďarského klubu Haladás Szombathelyi také gólově přispěl k bodovému zisku svého týmu. V přípravném utkání za Sampdorii se trefil i záložník Jakub Jankto. Podívejte se na jeho zásah.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele