Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

24.12.2018, 10:06
Aktuality
Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Itálie


Záložník Jakub Jankto naskočil v dresu Sampdorie Janov v Empoli na posledních pár minut. V 86. minutě vystřídal Poláka Karola Linettyho. Stav zápasu byl v té chvíli nerozhodný 2:2. Díky dvěma brankám Caprariho, jenž se do hry dostal o pár desítek vteřin před Janktem, nakonec Sampdoria slavila triumf 4:2.

Celé utkání za AS Řím odehrál na půdě Juventusu útočník Patrik Schick. V závěru zápasu v 81. minutě dostal mladý český forvard žlutou kartu. Porážce 0:1 ve šlágru kola však nezabránil. Zatímco Juventus dál neohroženě vede tabulku, Římané se potácejí až na 10. místě.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley na hřišti Arsenalu v 77. minutě za stavu 2:1 pro domácí Gunners. Snaha o vyrovnání však hostům nevyšla. Naopak v nastaveném čase inkasovali ještě jednu branku a nakonec prohráli 1:3.

V League Championship odehrál celé utkání za Bristol City Tomáš Kalas a přispěl k remíze 1:1 na půdě Derby County.

V základní sestavě Hull City nastoupil obránce Ondřej Mazuch. V poločase však byl vystřídán. Domácí v těch chvílích prohrávali se Swansea 0:1. Nakonec se jim ale podařilo výsledek otočit a dovést zápas do vítězného konce 3:2.

Německo


Brankář Jiří Pavlenka i obránce Theo Gebre Selassie odehráli za Werder Brémy plných 90 minut v zápase na hřišti Lipska. Hosté tam prohrávali 2:0, ale dokázali ztrátu stáhnout. Po brance Brumy z 87. minuty ale nakonec po porážce 2:3 odjeli s prázdnou.

Záložník Ondřej Petrák odehrál celé utkání za Norimberk doma proti Freiburgu. Jeho mužstvo však skončilo bez bodů, prohrálo před vlastními fanoušky 0:1.

Záložník Vladimír Darida nastoupil v základní sestavě Herthy Berlín na trávníku Bayeru Leverkusen a odehrál 75 minut do svého vystřídání. Hertha vyšla v BayAreně naprázdno, podlehla domácímu mužstvu 1:3.

Obránce Pavel Kadeřábek hrál za Hoffenheim tentokrát až od 73. minuty, kdy vystřídal Breneta. Proti Mohuči však jeho tým ztratil dva body za remízu 1:1.

Francie


Brankář Tomáš Koubek odchytal za Rennes celé utkání proti Nimes a vychytal čisté konto při vítězství 4:0. Pro Koubka to byla třetí ligová vychytaná nula a čtvrtá celkově.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík nechyběl v brance Sevilly při utkání v Leganésu. Český gólman kapituloval už v páté minutě. Hosté pak dotahovali, přestože druhý poločas hráli v deseti, když byl za nesportovní chování mimo hřiště vyloučen Franco Vázquez. Nakonec se Sevilla dočkala v nastaveném čase, kdy na konečných 1:1 upravil Ben Yedder.

Nizozemsko


PSV Eindhoven otočil v domácím prostředí zápas s AZ Alkmaar z 0:1 na konečných 3:1. Pomohl k tomu nemalou měrou také mladý český záložník Michal Sadílek, jenž nastoupil z lavičky už v 29. minutě místo Pereira. Sadílek ve 47. minutě vstřelil vítězný gól PSV na 2:1. Výhru v závěru pečetil z penalty Lozano. Pro Sadílka šlo o premiérovou branku v Eredivisie. Sadílek v zápase také dostal žlutou kartu.



Ve druhé lize se prosadil střelecky v dresu Go Ahead Eagles záložník Jaroslav Navrátil. Na hřišti Waalwijku otevřel skóre na konci prvního poločasu a nakonec se spoluhráči slavil vítězství 3:1.

Branku zaznamenal také Václav Černý v barvách rezervy Ajaxu Amsterdam. Proti Spartě Rotterdam pojistil domácí vedení 1:0 druhým gólem v 75. minutě. Skóre 2:0 vydrželo až do konce zápasu.

Rezerva AZ Alkmaar prohrála na domácím hřišti s FC Eindhoven 1:2. V základní sestavě domácích byl Ondřej Mihálik a odehrál celých 90 minut. Do statistik se zapsal také žlutou kartou ve 26. minutě.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček odehrál celé utkání za Lokeren, který ovšem svůj venkovní zápas prohrál. Tři body si po vítězství 2:1 připsal Waasland-Beveren.

Turecko


Záložník David Pavelka pečetil velké vítězství Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul. V 83 minutě upravil na konečných 4:1. Kasimpase díky výhře patří čtvrté místo, o šest bodů za vedoucím Basksehirem, přičemž hned čtyři celky od 2. do 5. místa mají stejný počet 29 bodů.

Pavelkův gól v čase 5:58



Jedním z nich je Trabzonspor, kterému dokonce po výhře 4:1 nad Rizesporem patří druhá příčka. K tříbodovému zisku přispěl také český obránce Filip Novák, jenž asistoval u první branky Abdulkadira Omura. Devatenáctiletý útočník se pak trefil ještě jednou. Za hosty odehrál celých 90 minut obránce Jakub Brabec.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal zůstal tentokrát na lavičce Hearts v zápase na půdě Aberdeenu. Jeho tým prohrál 0:2. Utkání bylo zajímavé tím, že také na domácí lavičce seděl také český náhradní brankář Tomáš Černý. Ani jeden český gólman se do hry nedostal.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil odehrál celé utkání za Jagiellonii Bialystok na hřišti Piastu Gliwice. U remízy 1:1 byl přímo na trávníku v domácím dresu útočník Michal Papadopulos, který byl střídán v 81. minutě.

Útočník Jakub Mareš nastoupil v 88. minutě za Zaglebie Lubin doma proti Cracovii Krakov. Jeho mužstvo chvíli předtím přišlo o nejtěsnější náskok a prohrávalo 1:2. Stejným výsledkem nakonec zápas také skončil.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok pomohl Maccabi Petah Tikva k pohárovému vítězství 1:0 nad Hapoelem Kfar Saba. Sivok odehrál celé utkání.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (56)

Přidat komentář
mesyas

Snad Sadílek nedopadne jako ten "megatalent" Černý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt zranění tak Černý patří mezi tahouny Ajaxu a budou se o něj přetahovat velkokluby jako o De Ligta

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to opravdu ne.

Reagovat
bobis21

vždyť před zraněním byl skvělý, nevím čemu se směješ ..

Reagovat
Uwe háže buly

Vždyť skoro nehrál a párkrát šel na hřiště jako střídající hráč a ještě před koncem střídal..

Reagovat
Azazelo RD

No, ale v 17 letech, že...

Reagovat
Uwe háže buly

V 20.

Reagovat
bobis21

zranil se ještě v 19 ty znalče

Reagovat
dave30

Zranil se v zápase, který se hrál 25.10. 2017. To znamená, že měl týden 20...

Reagovat
bobis21

jo, špatně jsem to napsal - ve 20 odehrál asi 50 minut, jinak vše odehrál před 20

Reagovat
bobis21

což samozřejmě nic nemění na tom, že tvrzení že ve 20 "skoro nehrál a párkrát šel na hřiště jako střídající hráč a ještě před koncem střídal." je prostě hovadina

Reagovat
dave30

Nechci ho nikterak shazovat a přeji mu úspěšný návrat do velkého fotbalu, ale...Ve 20 letech (před zraněním) měl 16 zápasů v Eredivise plus pár zápasů v pohárech. Opravdu nic mimořádného. Nicméně ať se mu daří.

Reagovat
bobis21

nastupoval úplně normálně jako ostatní v jeho věku (snad jen Kluivert, Neres a De ligt nastupovali víc). A statistiky měl taky super (na začátku sezony před zraněním měl 2 asistence za asi 150 minut).

Reagovat
dave30

Já nevím, ale mít na konci října v lize 150 minut (měl samozřejmě ještě něco v pohárech) mi nepřijde ve 20ti letech nic mimořádného.

Reagovat
Losinho

kdyby byl dobrej, tak by asi hrál.. tím bych to uzavřel

Reagovat
dave30

Asi tak...

Reagovat
bobis21

jak už jsem psal jinde - za Ajax teď pravidelně nastupuje přesně 1 hráč pod 20 let (de Ligt), jinak nikdo - podle mě to ale neznamená, že všichni ostatní náctiletí v Ajaxu to nikam nedotáhnou ...

Reagovat
Sm0ker

s místníma "znalcema" se nemá cenu bavit hele

Reagovat
dave30

A já zase říkáml, že v sezónách 2016/17 a 17/18 (tam byl většinu zraněný, ale ani před zraněním téměř nehrál) Venca moc neodehrál. A to byla sestava Ajaxu postavená na hráčích 1997 a mladších. Letošní sezónu je to o něčem jiném (nehraje tolik mladých) a proto by se měl jeho manažer poohlédnout po něčem jiném. Jong Ajax je proklatě málo pro hráče, kterého bychom potřebovali v reprezentaci.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bude záležet hodně na hlavě...Vašek si za Ajax zahraje max. pohár...

Sadílek mě překvapuje a za poslední utkání by si zasloužil i více času na place

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych je vůbec nesrovnával. Sadílek pořád ještě roste, navíc jeho výhodou je, že trénuje van Bommel, který ho zná a on je jeho škola. Pokud se nezraní, určitě se prosadí.

Reagovat
dave30

Přesně tak. Takováto srovnání vždy notně pokulhávají. Ja k tomu přidávám, ze to chce i velkou dávku štěstí. Musíme si uvědomit, že ta konkurence mezi fotbalisty je obrovská a nikde není napsáno, že se prosadí jenom ti nejlepší. Ti úplně top hráči se asi prosadí vždy, ale těch ostatních je tolik, že to chce i to štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Novák parádní průnik v dresu Trabzonsporu

Reagovat
Pablos

Přeji všem Veselé Vánoce

Reagovat
Losinho

dík

Reagovat
Wambasen

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Sadilek vyzera akoby se mu chcelo srat a pak zjistil ze uz sa dosral

Reagovat
kilobyte

Spíš jako kdyby byl uprostřed sraní a všiml si, že není na záchodě.

Reagovat
smazaný uživatel

:D :D boha jeho ja serem

Reagovat
Sm0ker

doufám, že jsi na záchodě :)

Reagovat
Berbatov9

Štetina: ,,Idealni predstava Vanoc je metr sněhu a oheň v krbu. Sníh ale není a krb taky nemám"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
ZB 07

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

sli dva Slitri a spadnul ten prostredni

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Sadílek

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Čelůstka se zkušeně vykartoval, aby na Vánoce nemusel v Turecku hrát

Reagovat
lampas

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

"forvard", to je český kanonýr v letošní sezóně 11 utkání, už 1 branka...jde z něj prostě strach...má víc žlutých, než branek...obrovský bojovník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele