Češi v zahraničí: Kalas oslavil na přelomu roku dvě výhry

02.01.2019, 19:00
Aktuality
Ze dvou vítězství navíc s čistým štítem v podobě dvou čistých kont se mohl radovat na přelomu roku obránce anglického Bristolu Tomáš Kalas. Další Češi v anglických soutěžích nenastoupili. V Itálii sbírali spíše jen minuty. To na Kypru se střelecky prosadil záložník Zdeněk Folprecht...

Itálie


Záložník Jakub Jankto nastoupil v dresu Sampdorie Janov na posledních osm minut v zápase na půdě Juventusu. Porážku 1:2 už ale neodvrátil. Branku v nastaveném čase, kterou vstřelil Saponara, totiž rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

AS Řím vyhrál v Parmě 2:0. Útočník Patrik Schick nastoupil místo Edina Džeka v 83. minutě.

Obránce Aleš Matějů hrál v dresu Brescie od začátku zápasu na půdě Beneventa a zvládl kompletních 90 minut. Přispěl k remíze 1:1.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas nastoupil o víkendu v základní sestavě Bristolu City proti Rotherhamu. A svému týmu pomohl k vítězství 1:0.

Na Nový rok pak opět nastoupil od úvodního hvizdu na půdě Stoke City. Odehrál celý zápas a znovu se mohl radovat z vítězství, tentokrát dokonce 2:0. Bristol tak prodloužil svou sérii bez porážky na osm zápasů. Z jedenáctého místa tabulky ztrácí pět bodů na pozice zaručující play-off o postup.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál v předposlední den roku 2018 celé utkání za Maccabi Petah Tikva na půdě Hapoelu Hadera. Zkousnout však musel jasnou porážku 0:3.

Kypr


V dresu Pafosu se na hřišti AEK Larnaca střelecky prosadil bývalý záložník Liberce Zdeněk Folprecht. Jeho branka 12 minut před koncem znamenala v konečném účtování remízu 1:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael

Reagovat
smazaný uživatel

Kde bude Kalas hrát příští rok? Nějaké tipy?

Reagovat
Azazelo RD

Příbram.

Reagovat
Andis

Bude hrát Premier league jako Vydra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

přesně... a stejně jako Skalák

Reagovat
smazaný uživatel

a Matějů

Reagovat
fabec1222

Reagovat
TheMally11

A ještě kde bude Vydra na hostování tipuju Nottingham Forest tam ještě nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě ten Kalas sere

Reagovat
Rob Roy

Pan Fišara tuhle rubriku občas vede trochu divně. Od posledního vydání (24.12.) se odehrály v Itálii dvě kola a v Champu dokonce tři. Kalas odehrál plnou palbu ve všech třech zápasech a Matějů v serii B v obou dvou taky. Chápu že se nebude psát ový článek co dva dny, ale zmínit se že tenhle a tenhle hráč odehrál tolik zápasů by bylo fajn,

ad Matějů:

Začínám z toho jeho hostování mít dobrej pocit, pluje pod radarem a nikdo ho tu neřeší, ale je to tenhle podzim nejvytíženější český hráč v Itálii (když počítám serii A a i B). Pustil jsem si na streamu ten zápas s Beneventem, vůbec nezaostával a celkově tempo hry mě překvapilo, takhle rychle žádný z českých klubů v rámci ligy nehraje. Pokud vydrží i na jaře, tak má šanci se posunout výš/upozornit na sebe. Brescia pod novým trenérem jde nahoru a chtějí určitě bojovat o postup. Z posledních 8 zápasů udělali 6 výher, 2 remízy a jednu prohru. Teď jsou na druhém místě, ale ta tabulka mezi 2. a6. místem je s minimálním rozestupy. Alešovi je 22, i pokud nepostoupí, tak je slušná šance že na sebe upozorní. Důležité je i to, že ta hostovačka z Brightonu je s opcí, takže nehrozí že by se jelo "na Kalase." Vzhledem k vytížení s ním asi trenér počítá a ta hostovačka nebyla bez rozmyslu, jen aby ho Brighton někam zašil.

Třeba mu ta listopadová bouračka, která se propírala v médiích prospěla.

Teď ještě ty minuty českých hráčů v Itálii za podzim, počítal jsem jen ligová utkání.

Aleš Matějů (serie B) - 1059 min.

Patrik Schick - 723 (plus cca 200 v LM)

Ladislav Krejčí - 771

Antonín Barák - 330

Jakub Jankto - 302

Libor Kozák (serie B) - 300

Stefan Simič - 0 (90 v EL - odehrál jeden celý zápas za AC Milán)

U Kozáka je tenhle rok asi konečná. Ve 29 je to smutný, to zranění mu zabilo kariéru. Řekl bych že si to tam odsedí do konce sezóny a že by pak třeba návrat do Opavy:

Reagovat
kilobyte

Jaké zranění? To jak mu na tréninku zlomili nohu, nebo jaké?

Reagovat
dinss

Nejen to..

Reagovat
dinss

Mates se tam snad prosadí a s Brescií si zahraje příští rok Serii A. Jsem rád, že tam začal pořádně hrát.

Jankto se musí zvyknout na nový prostředí a věřím tomu, že to do další sezony bude jen lepší. Krejčí by měl z Bologny co nejdřív vypadnout protože jdou stejně na padáka a Baráka je velká škoda kvůli těm zraněním. Simič by se na to měl vysrat a jít asi někam do Nizozemska (?) či do Belgie. V AC mu asi pořádně čuchnout nedají. A Kozák..no.. toho je velká škoda. Nebýt těch zranění ale nejspíš to bude návrat do ČR. Možná mu agent sežene nějaký Turecko..

Reagovat
Rob Roy

U Simiče by možná byla lepší hostovačka (s opcí?) v jiném italském klubu. Když už je v Itálii navyklej,tak mi přijde škoda zkoušet to zase od začátku v jiné zemi. Případně že by šel zpátky do Belgie kde už byl a zná to. Ale hlavně musí začít rychle někde hrát, za tři týdny mu bude 24 a mohl by mu začít ujíždět vlak.

Co se týče Skaláka, tak tam už fakt jen počítám kdy se tady objeví článek že si otevřel v Londýně kavárnu

Reagovat
dinss

Skalaka jsem od jeho působení v Anglii videt hrát neviděl ale nejspíš měl lepší jen ten první půlrok a pak to slo z kopce. Tenkrát se mluvilo o zájmu Plzne. U nas si mohl zahrát LM a pak jít treba jinam..takhle "hraje" v dolni půlce Champu.

Reagovat
lubik

Nedavno se spekulovalo o hostování v dresu Sparty.

Reagovat
Losinho

"Z posledních 8 zápasů udělali 6 výher, 2 remízy a jednu prohru"

Ahoj, cetto

Reagovat
Rob Roy

sakra Správně je 5 výher.

Reagovat
smazaný uživatel

to je kumšt ono když se ta 'jedna' napíše slovně a ne číslovkou tak to pak početně skoro sedí

Reagovat
kilobyte

Kalas už "je" 8 let v Chelsea

Reagovat
doshcz

je tam služebně nejstarší dokonce

Reagovat
smazaný uživatel

Jamal Černýmuž to už vzdal??? Protože teoreticky by měl být nejdéle sloužící on pokud se bere i juniorka

Reagovat
dinss

Tak Kalas má k dnešku 134 odehraných zápasů v Champu a to byl ještě mezitím dvě sezony hrát ve Vitesse kde dal 66 zápasů. Bylo by lepší kdyby tenkrát zůstal tam. Věřil bych tomu, že by si ho za pár sezon vykoupil někdo z těch lepších klubů...i když Vitesse patří dlouhodobě do špičky Eredivisie...

Reagovat
dave30

Tam byl myslím problém s tím, že do Eredivisie ho už dát nechtěli. Dávají tam jen mladé hráče, kteří nemají fyzicky na Champ. Jinak je Champ pro ně vyšší level, než nizozemská, belgická, dánská atd. (snad kromě těch nejlepších - Ajax, PSV, ...- kteří ale tyto hráče nepotřebují).

Reagovat
dinss

Ja vim..jenže z jeho pohledu by to tenkrát bylo nejlepší. Nemá smysl hrát Champ, kdyz mu v Chelsea šanci nedáme a nepotřebujeme ho..

Reagovat
Seydou Doumbia

Čekají až se v Champu dostatečně vyhraje a potom ho prodají někomu v rámci zemi.

Reagovat
TheMally11

a rok na výletě v Německu, Kolíně

Reagovat
dave30

Nebyl to náhodou půlrok?

Reagovat
dinss

Reagovat
TheMally11

Docela by mě zajímalo, jak si Vydra užívá Premier League

Reagovat
dave30

Za nějakých 30-40 tisíc liber týdně (samozřejmě hrubého) asi užívá. Něco jako Kaya "kaprligu".

Reagovat
smazaný uživatel

"Praha je krásná"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele