Češi v zahraničí: Řezníčkův povedený debut

22.01.2019, 09:10
Aktuality
Jakub Řezníček se trefil do černého hned v premiérovém utkání za Lokeren hned po pěti minutách. Čisté konto si ve Francii připsal brankář Tomáš Koubek. Asistence u gólů zaznamenali Filip Novák v Turecku i Jaroslav Navrátil ve druhé nizozemské lize.

Německo


Pavel Kadeřábek a jeho Hoffenheim nestačili na v úvodním zápase druhé části bundesligy na Bayern Mnichov. Hosté si odvezli vítězství 3:1. Kadeřábek odehrál celých 90 minut.

Werder Brémy zvítězil 1:0 na půdě Hannoveru. Byli u toho Také oba čeští reprezentanti - brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie. Oba odehráli celé utkání.

Hertha Berlín zvítězila 3:1 na hřišti Norimberku. V domácí základní sestavě nechyběl záložník Ondřej Petrák a odehrál celé utkání. Za hostující Berlíňany naskočil do zápasu v 57. minutě z lavičky Vladimír Darida.

Záložník Jan Morávek hrál za Augsburg do 73. minuty v zápase proti Düsseldorfu. Fortuna, na jejíž lavičce seděl český brankář Jaroslav Drobný vyhrála 2:1.

Francie


Brankář Tomáš Koubek vychytal další čisté konto v dresu Rennes. Jeho tým doma ale pouze remizoval 0:0 s Montpellierem.

Bordeaux s Jaroslavem Plašilem v základní sestavě přehrálo na domácím hřišti 1:0 Dijon. Zkušený český fotbalista hrál do 63. minuty, než byl vystřídán.

Anglie


Bristol City vyhrál počtvrté v řadě, tentokrát 1:0 v Nottinghamu. Celé utkání v jeho dresu odehrál obránce Tomáš Kalas.

Itálie


AS Řím porazil v Serii A na domácí půdě FC Turín 3:2. Útočník Patrik Schick naskočil do zápasu jako náhradník v 72. minutě místo Justina Kluiverta. Rozhodující třetí branku dali Římané hned za minutu.

Do 74. minuty utkání na hřišti Fiorentiny hrál za Sampdorii Janov český záložník Jakub Jankto. Jeho tým si nakonec odvezl bod za remízu 3:3, spokojený ale nejspíš nebyl. Jedna hráli domácí od 39. minuty o deseti a navíc vyrovnávací gól dostala Sampdoria v nastaveném čase.

V Serii B odehrál celé utkání za Brescii levý obránce Aleš Matějů. Svému týmu v Perugii pomohl k vítězství 2:0. Brescia je zatím v tabulce na druhém místě, které na konci sezony znamená přímý postup do první ligy.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík chytal za Sevillu na hřišti Realu Madrid, ale odvezl si nakonec porážku 0:2. Domácí v závěru přece jen strhli vítězství na svou stranu. Vaclíka překonal dvanáct minut před koncem Casemiro a v nastaveném čase ještě Luka Modrič. Sevilla momentálně v lize nevyhrála už čtyřikrát za sebou a v tabulce je na čtvrtém místě.

Nizozemsko


Ve druhé nizozemské lize odehrál za rezervu AZ Alkmaar celé utkání Ondřej Mihálik. Jeho mužstvo ale prohrálo doma s Dordrechtem 0:1. Na lavičce AZ proseděl duel další Čech Richard Sedláček.

Obránce Josef Kvída odehrál celých 90 minut za Nijmegen proti Telstaru. Do statistik se zapsal žlutou kartou. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Záložník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě Go Ahead Eagles proti Almere a odehrál celé utkání. Na vítězství 2:1 se navíc podílel asistencí u druhé branky.

Belgie


Lokeren prohrál v Eupenu jednoznačně 1:4, ale český útočník Jakub Řezníček nebude na premiéru v belgické lize vzpomínat úplně ve zlém. Na hřiště totiž přišel jako náhradník v 60. minutě a už za pět minut se gólově prosadil. Celý zápas za Lokeren odehrál záložník Lukáš Mareček.

Izrael


Záložník Martin Zeman nastoupil v izraelské lize za Hapoel Ra‘anana na půdě Maccabi Haifa v 80. minutě jako náhradník a pomohl k remíze 0:0.

Obránce Tomáš Sivok odehrál za Maccabi Petah Tikva celé utkání proti Hapoelu Beer Sheva. Jeho tým ovšem zápas prohrál 1:3.

Turecko


Premiéru v turecké lize si odbyl útočník Josef Šural. V dresu Alanyasporu naskočil na poslední 4 minuty zápasu se Sivassporem místo Cissého. S novými spoluhráči se mohl radovat z vítězství 2:0.

V základní sestavě Trabzonsporu nechyběl obránce Filip Novák. V souboji s vedoucím týmem tabulky Basaksehirem ale tahalo jeho mužstvo za kratší konec a prohrálo 2:4. Novák si alespoň v 80. minutě připsal asistenci u gólu Yaziciho, jenž v té době snižoval na 2:3.

Záložník David Pavelka odehrál celé utkání za Kasimpasu proti Rizesporu. Duel však favorit nečekaně prohrál 0:1. Obránce Jakub Brabec sledoval úspěch hostů pouze z lavičky náhradníků.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (34)

Přidat komentář
Frantszek

Klasika u Cechu. Prvni zapas gol. Velke halo a pak postupne ubyvani formy, ubyvani hracich minut a pak uz 4.hrac v rade na stridani. Snad to Reznicek prolomi.

Reagovat
Frantszek

Jinak Kaderabek byl hroznej. Pres neho tam slo snad vsechno. Reflexy o vterinu pomalejsi nez Kingsley.. se z Bayernu uplne dosral.

Reagovat
OnderCZ

Tak Kadeřábek obecně tyhle typy hráčů nikdy moc bránit neuměl. Jeho síla jako obránce je spíš v útočení a podpoře hry dopředu. V těchto zápasech pak bohužel vyniknout jeho nedostatky.

Reagovat
doshcz

celkově většina wing backů neumí bránit, jen to dokážou oběhat

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Řezňa už si podmaňuje Belgii

Reagovat
Frantszek

Jj, lezi mu u nohou.

Reagovat
Civers

A to až začnou vyhrávat a budou slavit, to si je namaže na chleba

Reagovat
mayday

Čekal někdo něco jinýho?

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát se bude omlouvat akorát soupeřům, které znemožní.

Reagovat
andrew96

A pak se s nimi ožere.

Reagovat
Losinho

Do repre

Reagovat
lampas

Koukám, že Sadílek zas nic A to PSV tento týden dokonce fakt hrálo

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že máš nějaký komplex

Reagovat
smazaný uživatel

, ty seš kovboj.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Kocour Klapuška

Kdyby ses radši věnoval své vlastní sportovní kariéře místo sledování Sadílka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli zmínit že Sadílek a V. Černý byli na lavce áčka a nehráli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Brabec na lávce? škoda

Reagovat
Rob Roy

Jojo, už ho prohlídli i v Turecku. V posledních zápasech byl pravidelně na sofascore jeden ze dvou nejhůře hodnocených hráčů týmu. Teď místo něj nastoupil 20 letej borec, góla nedostali a dokonce vyhráli. Tak počítám, že teď se minimálně pár zápasů do sestavy nedostane. Navíc jen hostovačka, bude to mít těžký.

Reagovat
mayday

On prostě na nějaký "lepší zahraničí", kam počítám i Belgii a Turecko, nemá. Už ve Spartě se docela vyprofiloval, slušnej obránce, kterej ale vedle sebe potřebuje druhýho vůdčího + zkrátka se pomalu každej zápas nevyvaruje nějakýho námazu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo tak to je škoda, docela jsem mu věřil. Ten začátek v Genku měl hodně slušnej, čekal jsem, že by tam mohl dlouhodobě stabilně hrát, ale evidentně nic moc

Reagovat
inferno08

Sláva, dal jsem gól!

A jak jste hráli?

4:1 prohráli.

To je tedy povedený debut!

Reagovat
F.Torres

nastoupil, první zápas a už ztrácí jen 2 branky na nejlepšího střelce týmu. Takže ano, debut parádní, jelikož si zajistil minimálně post střídajícího hráče

Reagovat
Andis

Skvele vsak ho ceka pristi sezonu dalsi debut ve druhe lize Proste zabijak hned dava goly, snad spasi repre

Reagovat
F.Torres

jo a proto je lepší leštit a být 3-4 útočník než hrát nejvyšší ligu v Belgii a být číslo 1 v útoku

Reagovat
Greny

A nebo tam dá ještě ze tři góly... A koupi ho někdo ze středu tabulky..

Reagovat
Andis

Vaší naivitu mít Prej útočník číslo jedna Dá tři goly a koupí ho někdo ze středu tabulky

Reagovat
Posledni Kovboj

porad na tom bude lip nez ty

Reagovat
dave30

To je otázka. Momentálně určitě ano, ale co za 10, 20, 30 let? Pochybuji, že je finančně zajištěný. A také pochybuji, že umí něco jiného, než kopnout do balónu (omlouvám se, jestli se mýlím). Takže s tím, kdo je na tom lépe je to dost relativní.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se tam moc nezdrží a potkají se s Krmelcem už přístí rok v PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele