Češi v zahraničí: První gól Šurala a Vaclík pokořený Messim

25.02.2019, 12:28
Aktuality
Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly se o víkendu zařadil do vcelku široké společnosti brankářů, kterým nastřílel hattrick fenomenální Lionel Messi. V Turecku zase Josef Šural dostal sice jen klasických 7 minut na konci zápasu, přesto stihl svůj premiérový gól v dresu Alanyasporu. K zajímavému souboji českých brankářů došlo ve Skotsku...

Anglie


Obránce Tomáš Kalas nastoupil v základní sestavě Bristolu City v Norwichi, který vede tabulku League Championship. Domů se však hosté vraceli s prázdnou po porážce 2:3. Kalas dostal ve 38. minutě žlutou kartu. Odehrál celých 90 minut. Bristol dál drží šesté místo, které znamená play-off o postup.

Premiéru v dresu Brentfordu si připsal útočník Jan Žambůrek. Čerstvě osmnáctiletý fotbalista naskočil na posledních 6 minut v zápase proti Hullu. Jeho tým vyhrál vysoko 5:1.

Francie


Rennes remizovalo doma s Marseille 1:1. V brance domácího týmu byl Tomáš Koubek. Branku mu vstřelil na začátku druhého poločasu Valere Germain.

Itálie


Záložník Jakub Jankto odehrál za Sampdorii Janov celý zápas proti Cagliari. Duel skončil po gólu Fabia Quagliarelly 1:0.

Lukáš Zima odchytal za Livorno v Serii B celé utkání proti Benátkám. Navíc si připsal čisté konto a pomohl k vítězství 1:0.

Německo


Brankář Jaroslav Drobný odchytal za Fortunu Düsseldorf celý zápas proti Norimberku a přispěl k vítězství nováčka 2:1. Po utkání se ale objevily v německých médiích zprávy o zranění českého gólmana, který si měl zlomit záprstní kůstku. Za Norimberk odehrál celý zápas záložník Ondřej Petrák.

Brankář Jiří Pavlenka odchytal v dresu Brém utkání proti Stuttgartu. Inkasoval ale už ve druhé minutě z kopačky zásluhou Zubera. Werderu, za který hrál celých 90 minut také český obránce Theo Gebre Selassie, vyrovnal těsně před poločasem, ale druhou branku se mu přidat nepovedlo. Utkání tak skončilo nerozhodně 1:1.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál v pondělní dohrávce proti Lipsku za Hoffenheim celé utkání, které skončilo remízou 1:1. V příštím kole si však odpočine, protože v 57. minutě dostal žlutou kartu, která mu vystaví stopku.

Španělsko


Sevilla nestačila doma na hvězdnou Barcelonu. Porážce 2:4 nedokázal zabránit ani český gólman Tomáš Vaclík. Hned třikrát ho překonal fenomenální Lionel Messi. Čtvrtý přidal po Messiho přihrávce Luis Suárez.

Sestřih zápasu:



Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nastoupil v základní sestavě ADO Den Haag a odehrál 66 minut utkání proti Ajaxu Amsterdam. Ze hřiště šel za stavu 1:2. Haag ale nakonec utrpěl krutý debakl 1:5.

Ve druhé lize odehrál za rezervu Ajaxu celé utkání záložník Václav Černý, který se podílel na vítězství 2:0 na hřišti Telstaru.

Nijmegen doma suverénně přejel Almere 5:0. Na čistém kontě měl svůj podíl i obránce Josef Kvída, jenž odehrál kompletních 90 minut.

Druhý poločas za rezervu PSV Eindhoven odehrál proti Rodě Kerkrade záložník Michal Sadílek. Utkání skončilo nerozhodně 2:2. Sadílek dostal v 89. minutě žlutou kartu.

Útočník Ondřej Mihálik odehrál celých 90 minut za rezervní tým AZ Alkmaar na hřišti Helmondu. Na vítězství 3:1 se podílel jednou asistencí. Přihrál na gól na 2:0 Tijani Reijndersovi, který v utkání zaznamenal hattrick.

Záložník Jaroslav Navrátil odehrál celé utkání za Go Ahead Eagles na hřišti Sparty Rotterdam, vzpomínat však nebude v dobrém. Jeho mužstvo utrpělo debakl 1:6. Čtyři góly vstřelil jediný muž - devatenáctiletý Turek Ibrahim Dervisoglu.

Slovensko


Útočník Tomáš Dočekal naskočil v 63. minutě v dresu Zlatých Moravců do zápasu proti Trenčínu. Přispěl k důležitému vítězství 3:1. Zlaté Moravce sice zůstávají na posledním místě, nicméně stále jsou v kontaktu s předposlední Senicí.

Brankář Martin Jedlička odchytal celý zápas za Dunajskou Stredu v Trnavě. Ta překvapivě porazila doma druhý tým tabulky 3:1. útočník Karsten Ayong naskočil v dresu poražených do utkání v 53. minutě. Další Češi se dívali na zápas jen z lavičky. Na domácí straně vedle trenéra Michala Ščasného to byli Václav Dudl, Jiří Kulhánek a Petr Bolek.

Obránce Jurij Medveděv přispěl svým dílem k vítězství Slovanu Bratislava 1:0 na hřišti nováčka ze Seredě. V obraně "Belasích odehrál celých devadesát minut. V 65. minutě viděl žlutou kartu.

Ružomberok zvítězil 1:0 v Podbrezové. Celý zápas v jeho dresu odehrál obránce Filip Twardzik.

Belgie


Lokeren prohrál na hřišti Mouscronu 0:1. V základní sestavě byl záložník Lukáš Mareček, který střídal v 77. minutě. Na posledních pět minut přišel útočník Jakub Řezníček.

Bulharsko


Tým Levski Sofia zvládl městské derby proti CSKA a zvítězil 1:0. Obránce David Jablonský se na tom podílel spolehlivým výkonem v domácí obraně. Odehrál celé utkání.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks odehrál rovných 84 minut za Lokomotivu Záhřeb na hřišti Istry 1961. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok nastoupil v základní sestavě Maccabi Petah Tikva na hřišti Maccabi Tel Aviv. Sivok odehrál celých 90 minut, ale porážce 0:2 nezabránil.

Celé utkání odehrál za Hapoel Ra‘anana také záložník Martin Zeman. Na hřišti Beitaru Jeruzalém však jeho tým dopadl stejně jako ten Sivokův v Tel Avivu. Domů odjel s porážkou 0:2.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht nastoupil v základní sestavě Pafosu proti Doxe a podílel se na vítězství 1:0. V 56. minutě dostal žlutou kartu.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic odehrál 88 minut za Haladas Szombáthely na půdě MOL Vidi. Jeho tým však prohrál 0:1.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos přispěl k výhře Piastu Gliwice na půdě Arky Gdyně 2:1. Do utkání naskočil na poslední čtvrthodinu místo Tomasze Jodlowiece.

Obránce Adam Hloušek odehrál celé utkání za Legii Varšava v Poznani. S Lechem však jeho tým prohrál 0:2. Legia padla podruhé za sebou a na vedoucí Lechii Gdaňsk ztrácí v tabulce ze druhého místa sedm bodů.

Naprázdno vyšla bodově také Jagiellonia Bialystok. V Krakově nestačila na Cracovii v poměru 0:1. Na straně hostů nastoupil v základní sestavě Martin Pospíšil. V 59. minutě byl ale ze hřiště stažen.

Severní Irsko


Útočník Marek Červenka nastoupil v základní sestavě Linfieldu v zápase proti Ballymeně. Jeho tým zvítězil 1:0. Červenka byl vystřídán v 68. minutě. Linfield si před svým soupeřem upevnil vedení v tabulce. Momentálně má náskok devíti bodů. Ballymena má ale jeden zápas k dobru.

Skotsko


Ve skotské lize došlo na souboj českých brankářů. Zdeněk Zlámal v brance Hearts se utkal s Václavem Hladkým, který chytal za St. Mirren. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý nastoupil v základní sestavě Basileje, která vyhrála 2:0 na půdě Xamaxu Neuchatel. Střídaný byl v 71. minutě. V 57. minutě dostal žlutou kartu.

Turecko


Útočník Josef Šural se poprvé prosadil v turecké lize. V dresu Alanyasporu přitom opět naskočil jen na poslední minuty. Do hry se dostal v 83. minutě místo Cissého, který dal Kasimpase dvě branky. Šural pak v 89. minutě pečetil vítězství na konečných 3:0. Záložník David Pavelka za hosty nenastoupil kvůli trestu za žluté karty.

Šuralův gól v čase 2:50:



Obránce Filip Novák se vrátil do sestavy Trabzonsporu a přispěl k výhře 3:1 v Izmiru nad Goztepe. Novák odehrál celé utkání.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (86)

Přidat komentář
stas87

Z Reznicka je len nahradnik a svojich pät minut slavy si uz prezil?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to tak, ale třeba si příští sezonu ve druhé lize kopne víc

Reagovat
smazaný uživatel

uz ho vidi na trenincich

Reagovat
mayday

Zima čistý konto

Reagovat
Puskas

Asi nestačil uhnout balónu.

Reagovat
F.Torres

Mocipán

Reagovat
smazaný uživatel

Kepa posla trenéra do pr**** a Zima čisté konto dějí se věci

Reagovat
Azazelo RD

Winter is coming to Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak za měsíc bude všechno jinak

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Messi na pana Vaclos sel na parek, a 3x

Reagovat
Y.N.W.A

..pro Vaclíka dobrá zkušenost, víc takových duelů pro něj... Messimu patřil víkend, neuvěřitelný představení... jen škoda, že ho nechává vyniknout i ofenzivní nemohoucnost zbytku Barcy, o kiksách stoperů v defenzivě nemluvě...

Reagovat
Rox

Bohužel je to naopak, ofenzíva Barcelony mu vůbec nepomáhá a on je na všechno sám, to co předvádí by nikdo jinej nedokázal.

Reagovat
Y.N.W.A

no dyť to jsem přesně napsal

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Šural si to v Turecku pěkně vodí, v průměru jeden gól na 19 minut

Reagovat
kilobyte

Bez toho "v průměru".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
tnt03

Reagovat
czech_mira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Kalas, legenda Championship, která hraje každej rok o postup... škoda, že tam dole nezůstal i Vydra, slýchali bychom o něm častějc

Reagovat
smazaný uživatel

Po sezoně tam dost možná znovu zamíří a osobně se celkem divím, že tam nešel v zimním přestupním období někam hostovat. Kor když přivedli ještě Crouche...

Reagovat
dave30

Jak se tak dívám, tak z Kalase se stává zlý muž. V posledních dvou zápasech 2 žluté... to mívá za celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestliže má Kalas takové zkušenosti s bojem o postup do PL, tak je logické, že ho ty týmy, co chtějí o postup bojovat, angažují.

Reagovat
Komix

Žambůrek

Reagovat
Y.N.W.A

za jméno

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
dave30

Viděl ho někdo v té Slavii? Co vůbec hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou třetího střídajícího

Reagovat
Komix

střeďák, ale neviděl jsem ho.

Reagovat
Posledni Kovboj

Bramburek

Reagovat
icka

Pan Bramburek

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
stas87

https://www.flashscore.sk/zapas/lx77Xszn/#prehlad-zapasu

Viem o nom uz celkom dlho, tak snad dostane casom sancu aj v acku SGD. Fiel by mu ju mohol dat, bohuzial sa Dynamu az tolko nedari a nie su z toho boja o zachranu este vonku.

Reagovat
lichna.

Reagovat
Greny

treti nejlepsi strelec souteze : Fred MC Mensah Quarshie

Reagovat
meno

Dže dže skrrrra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Venny

Doufám, že dostane v Áčku šanci. Stejně jako Ostrák, co dělá kapitána Kolnu U19

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kostomlat

Žambůrek

Zima

Reagovat
Posledni Kovboj

Ten sestrih Sevilla - Barcelona: proc u toho ten curak tak strasne rve?

Reagovat
Y.N.W.A

to jako fakt poprvé slyšíš Raye Hudsona? ...mně to náhodou vůbec neva, jo, je blázen, prakticky nemluví jinak než v superlativech, ale třeba u Messiho si to prostě může dovolit a vznikají z toho legendární videa... za mě lepší než to typické české.... "a je to gól"

https://www.youtube.com/watch?v=JXyNxBAJ2gM

Reagovat
Posledni Kovboj

jo, poprvy v pohode, asi chapu,ze nekomu se to libi. Zajimalo by me, jestli mluvi stejne, kdyz jde na nakup, nebo se psem.

Reagovat
Y.N.W.A

oooh, magic shit, what a good boy, incredible, ubelievable, greatest shit in history

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
technecium

Ten gól na 2:3 na Bernabeu je prostě naprosto úžasnej. Celkově to byl jeden z nejkrásnějších zápasů posledních let. A když vezmeš na vědomí všechny ty okolnosti, kdy Real drtil v LM všechny, působil jako mašina, která si nesla auru, že neprohrává a vždycky to silou vůle nějak urve, my jsme hráli bez vykartovaného Neymara v sestavě s hráči jako Paco nebo Gomes, tak u mě se ten emocionální prožitek rovnal Iniestovo gólu proti Chelsea, nebo Robortovo gólu proti PSG. No a pak ta neskutečně cool oslava, vztekající se Ronaldo... Škoda jen, že jsme si ten rok ligu prohráli jinde.

https://www.youtube.com/watch?v=wQZQADpna9Q

Reagovat
Y.N.W.A

jako historický zápas... a tím, jak Messi ukázal dres z toho udělal symbol, který se bude vždy připomínat a zobrazovat, skvělý obchodní počin v pravou chvíli ...jinak ta Gomesova předfinální přihrávka na Albu je asi jediná, kterou v dresu Barcelony dal dopředu

Reagovat
technecium

Protože to prožívá. Nejlepší komentátor na světě.

Reagovat
Posledni Kovboj

radsi budu poslouchat Honzu Slepicku nez tohohle autistu

Reagovat
Y.N.W.A

jo aha, jestli seš takhle postiženej, tak to potom ok

Reagovat
Posledni Kovboj

jsem no, pomuzes mi

Reagovat
Y.N.W.A

ne, ty seš ztracenej případ, sorry

Reagovat
Posledni Kovboj

neeeee

Reagovat
smazaný uživatel

furt chcete pomáhat kdo se narodil jako postižený kdo za to může vy. Ale pomoc furt hledat to vám jde

Reagovat
Posledni Kovboj

tak urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ho jdi poslouchat jelito.

Reagovat
Posledni Kovboj

Rusacek si prisadil? Vas mnogo

Reagovat
smazaný uživatel

ale noták jelito, furt stejnej blbeček...

Reagovat
Posledni Kovboj

k

Reagovat
Zark

Von komentuje stejne jenom spanelskou ligu ...tusim

Reagovat
Posledni Kovboj

Slepicak taky, ale uz nastesti jen doma u tv.

Reagovat
Losinho

Škoda

Reagovat
Mirek na tenisu

Slepička ujížděl poslední roky na házené na Sport 1 a 2. Když ho něco nasralo, vždy to od plic zkritizoval. Už ale šišlal. Stáří, zuby... Letos už tam není. Asi penze.

Reagovat
smazaný uživatel

odvolej toho curaka

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Trapný diskutér

Jurij Medveděv do repre!

Reagovat
smazaný uživatel

A do jaký? Český nebo Kazažský?

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem tak koukal, tak má docela velký progres, viděl jsem i pár jeho zápasů hraje dost útočně. Jen tak dál

Reagovat
Mirek na tenisu

Vaclík je malý. S tím se holt nedá nic dělat. Samozřejmě. Messi je geniální. První gól nádherný volej, pumelice z 15 metrů, Nicméně golmanovi na fotku.Vaclík se natahoval, vyšší golman možná...Druhý gól po jeho chybné rozehrávce nohou, zase Messi pálil po Vaclíkově levé ruce...Za góly samozřejmě nemohl, ale...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele