základní část, 3. kolo
05.08.2023 15:00 CET
5 : 2
(3:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta přejela Pardubice a zůstává stoprocentní

Snadnou záležitostí bylo utkání 3. kola nejvyšší české soutěže pro pražskou Spartu. Ta si smlsla na Pardubicích, které rozdrtila poměrem 5:2. Dvakrát se prosadil Kuchta, další branky přidali Haraslín, Wiesner a Birmančević.

Přitom Východočeši do utkání vstoupili velmi dobře a v prvních deseti minutách nadělali svému soupeři řadu problémů. Jenže pak Letenští výrazně zlepšili presink a ovoce to neslo okamžitě. Po čtvrthodině nová posila Birmančević skvostným centrem našel Jana Kuchtu, proti jeho neméně povedené hlavičce neměl Budinský šanci.

Na další gól se nemuselo dlouho čekat. Opět vše začalo na pravé straně, kde Wiesner šikovnou přihrávkou pod sebe našel Lukáše Haraslína, který se nekompromisní ranou pod břevno stal nejlepším střelcem ligy. A to ještě nebyl konec! Dlouhý balón Krejčího zaskočil obranu, Jan Kuchta zase zakončením mezi nohy gólmana a bylo vymalováno.

Ke kuriózní situaci došlo po půlhodině, kdy po zranění pomezní sudí Slavíček odkulhal a nahradit jej musel čtvrtý rozhodčí. Slabší chvilku si vybral i hlavní Klíma, který zcela bez karetního ohodnocení ponechal oranžové přišlápnutí Hlavatého ze strany Kairinena. Ještě předtím to byl právě Kairinen, kdo založil nebezpečnou situaci, na jejímž konci Budinský vychytal Kuchtu a zabránil mu tak v hattricku. V nastavení první půle se pak k hlavičce dostal Krejčí, tomu v radosti zamezilo pro změnu břevno.

Po návratu ze šaten se sparťanský stoper stal podruhé v zápase asistentem, povedeným centrem vybídnul ke skórování také Tomáše Wiesnera. Jen o pár desítek sekund poté po Halinského zákroku na Karabce ukázal rozhodčí na penaltový puntík, po zhlédnutí videa ale vše odvolal. "Bůra" dokázali sparťani přesto završit, zasloužené odměny se po pěkné týmové akci a Laciho pasu dočkal Veljko Birmančević.

Sadílkova neproměněná příležitost hlavou se pak stala na nějaký čas poslední v podání domácích. Místo toho si alespoň čestné zásahy připsali Pardubičtí. Nejprve se k balónu v pokutovém území dostal Denis Darmovzal, jehož rána k tyči nedala nárok debutantovi Vindahlovi, jenž tak přišel o čisté konto. A vzápětí musel kapitulovat podruhé, Ladislav Krobot po pěkné individuální akci zakončil do protipohybu brankáře.

Priskeho svěřenci měli poté ještě několik příležitostí, jak si i konec utkání udělat hezkým. Karabec i Laci nicméně ze slibných pozic přestřelili, proti Rynešovi se pro změnu vytáhnul Budinský.

Sparta se tak minimálně do nedělního zápasu Slavie dostala do čela a skvěle se naladila na úterní předkolo Ligy mistrů s Kodaní. Pardubice se sice dočkaly premiérové branky v sezoně, po jasné porážce ovšem klesají na čtrnácté místo tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

4:1

Reagovat
Axelrose

Cokoliv něž vítězství o tři branky (max, jedna z penalty) by byla v současném stavu ostuda Sparty.

Ale pevně věřím v zisk alespoň jednoho bodu, i když mi je jasné, že by všude jinde po světě docházelo k spoustě tragédií a přírodních katastrof, protože by se musel pánbůh pekelně soustředit právě na tenhle zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele