základní část, 7. kolo
02.09.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pardubická ofenziva konečně našla střelce. Domácí úspěchy Teplic postavil na hlavu Krobot

Teplice nestačily v duelu sedmého kola FORTUNA:LIGY na Pardubice a po výsledku 0:1 poprvé od poloviny dubna před vlastním publikem prohrály. Skláři měli především po změně stran opticky více ze hry, míč se jim však do branky dostat nepodařilo. V závěru naopak udeřili hosté, kteří dosud na hřištích soupeřů nebodovali. Jejich hrdinou se stal Ladislav Krobot, jenž rychlý protiútok ze závěru utkání zakončil efektním lobem.

Domácí fotbalisté vstupovali do zápasu z pozice favoritů, v dosavadním průběhu sezony jim však vyhovoval spíš pravý opak. Zatímco na svém stadionu porazili Plzeň a remizovali se Spartou, naposledy z dalekého výjezdu do Zlína přijeli s prázdnou. Navzdory obecnému přesvědčení o jejich povedeném startu nového ročníku už čtyřikrát v řadě nevyhráli, což se mohlo změnit proti Pardubicím, které dosud na hřištích soupeřů nebodovaly.

Utkání začalo ve svižném tempu, i přesto se však diváci v úvodních minutách gólových šancí nedočkali. To mohl v 16. minutě změnit Mohamed Yasser, který ovšem z velké šance v pokutovém území vysoko přestřelil hostující branku. O devět minut později se urodila obrovská příležitost i na druhé straně.

Michal Hlavatý skvěle pronikl po levé straně hřiště, poté našel ve vápně Pavla Černého, jehož ale skvěle vychytal Tomáš Grigar. Po půlhodině hry si ve vzdušném souboji poranil nos Štěpán Chaloupek, jemuž začala téct krev a musel být na lavičce ošetřován. Pardubice tak hrály několik minut v početní převaze, kterou ovšem nedokázaly přetavit v první gól zápasu.

Po změně stran byli aktivnější domácí fotbalisté, kteří sice měli nějaké náznaky šancí, žádná z nich ale k brance nevedla. Postupem času se začala hra opět vyrovnávat a na střely byl druhý poločas opět chudý. Nakonec se však přece jen Padrubičtí dočkali kýžené branky. Skvělou gólovou akci započal Matěj Helešic, jenž našel nádhernou nahrávkou do pokutového území nikým nehlídaného Krobota, který šikovným lobem překonal bezmocného Grigara.

Teplice tak poprvé v sezoně na svém stadionu prohrály. V příštím kole se 16. září představí na hřišti Karviné, Pardubice tentýž den přivítají Slavii.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele