základní část, 8. kolo
16.09.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Václav Jurečka (© twitter.com/slaviaofficial)

Dominantní Slavii trápila před evropskou poutí koncovka. Jediný gól dal z penalty Jurečka

Hráči Slavie zvítězili v osmém kole Fortuna ligy v Pardubicích 1:0. Jediným úspěšným střelcem duelu se navzdory velké převaze hostů stal ve 28. minutě z penalty Václav Jurečka, který konečně nachází ztracenou formu z konce minulého ročníku, když se v kombinaci s vystoupením v národním týmu prosadil podruhé v řadě. Sešívaní díky němu potvrdili, že se jim proti celku z východu Čech nadmíru daří, když s ním pošesté v řadě neinkasovali, a na čtvrteční utkání Evropské ligy v Ženevě se tak naladili nejtěsnější možnou výhrou.

Slavia přijela před vyprodané pardubické hlediště v rozpoložení, které nabízelo řadu otazníků. Jedním z nich mohla být forma Jurečky, jenž se po prvním gólu v ročníku proti Karviné prosadil i v přátelském reprezentačním utkání s Maďarskem. Další nejistotu vzbuzovaly venkovní výkony sešívaných, kteří mimo svůj stadion nezvítězili třikrát za sebou. Jenže s kým jiným by měli tuto bilanci napravit než proti týmu z města perníku, s nímž měli za předchozích pět duelů pozitivní skóre 21:0.

Svěřenci Radoslava Kováče se věhlasnějšího soka nezalekli a v úvodu se s ním snažili hrát otevřenou partii. Individuální kvalita se ovšem začala postupem času projevovat a sešívaní si po 20 minutách hry vypracovali několik nadějných příležitostí. Osamocený Muhamed Tijani nejprve nedokázal hlavou usměrnit míč na bránu a David Douděra následně pouze vyprášil rukavice Viktora Budinského. Ve 28. minutě dostali Pražané možnost penalty po faulu na Lukáše Provoda a Jurečka z puntíku neomylně otevřel skóre. V závěru první půle mohl přidat druhý gól Slavie Matěj Jurásek, ale mladý talent poslal svůj pokus doprostřed.

Krátce po změně stran se hrubé chyby před vlastní šestnáctkou dopustil mladý stoper Ondřej Kukučka, kterého o míč oloupil ve spolupráci s Tijanim Conrad Wallem, jenže norský záložník si poté vylámal zuby na připraveném Budinském. Gólman Pardubic se zaskvěl i proti střele Jurečky z úhlu v 57. minutě a udržel naděje svého týmu na bodový zisk. Chvíli nato slávistický útočník zahodil další šanci, když z bezprostřední blízkosti přestřelil. Přes obrovskou převahu tak sešívaní pojistku nepřidali, ale mrzet je to nemuselo, jelikož Aleš Mandous v klíčovém okamžiku v závěru famózně vyškrábl hlavičku Williama Mukwelleho.

Pardubice se tak o překvapení nepostaraly a s vicemistrem nezískaly ani bod. O nic jednodušší úkol je nečeká ani 24. září, kdy zamíří do Plzně. Pořádná prověrka čeká i na Slavii, která tentýž den sehraje v Edenu první derby v ročníku se Spartou.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (3)

Přidat komentář
junglist

0:4, 2x Chytil, Halinský (vl.), MvB... za barák

Reagovat
Kvooca

0:1

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele