základní část, 2. kolo
29.07.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Ladislav Krejčí (© AFP)

Sparta ve Zlíně nepřesvědčila, po proměněné penaltě ale brala tři body

Také po druhém kole ligové sezóny zůstává Sparta stoprocentní. Ve Zlíně měl ale její výkon k dokonalosti daleko a Letenské nakonec vysvobodila penalta. Domácí "Ševci" se za předvedený výkon rozhodně nemuseli stydět, i tak ovšem v novém ročníku dál čekají na první body.

Zprvu se zdálo, že Pražané nebudou mít s přehráváním domácích outsiderů potíže. Brankář Moravanů Dostál musel v prvních pěti minutách řešit pokusy Haraslína i Kairinena. V deváté minutě se sice nepřesnou střelou z úhlu osmělil zlínský Slončík, poté ovšem po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Sörensen. Dostál ale svou svatyni uhájil.

Poté vyprchal i tlak Sparty. Hostům jistě nepomáhal nerovný terén, na němž kopačák občas nabyl vlastnosti neposedného hopíku, to je ovšem pořád dost slabá výmluva. Minimálně do konce první půle totiž byli nebezpečnější Ševci. Žákovi se ve 33. minutě dokonce podařilo rozvlnit síť, jenže na standardní situaci rozehranou Čelůstkou vybíhal z ofsajdu. Těsně před přestávkou vyřešil Vukadinović rychlý brejk centrem na zadní tyč, avšak osamocený Fantiš hlavičkoval z úhlu do brankové konstrukce.

Ani po změně stran se favorit utkání moc nezlepšil. Za zmínku stál snad jen hlavičkový pokus Krejčího z 59. minuty, jenž přeletěl břevno. Za dalších 20 minut se ale kapitán Letenských zapsal mezi střelce. Stalo se tak po pokutovém kopu, který hosté dostali k dispozici po nedovolené hře rukou obránce domácích Cedidly. Poté, co hlavní sudí odhalil tento prohřešek u videa, mohl Krejčí nekompromisně zavěsit pod břevno - 0:1.

Lídr Pražanů dal o sobě vědět také v 86. minutě, kdy ovšem znovu hlavičkoval nad svatyni Moravanů. Záhy vznikl na druhé straně hřiště zmatek poté, co gólman Sparty Vorel nepřesvědčivě vyboxoval míč, nicméně nepovedených nůžkách Koviniće dokázal situaci uhasit sám její původní viník. V nastavení odmítli navýšení náskoku Pražanů Sejk, jehož přízemní obstřel se nevměstnal mezi tři tyče, i Pešek, který jen pozdravil fanoušky za bránou. Přesto tři body nakonec putovaly do hlavního města.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele