základní část, 10. kolo
30.09.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Dres Zlínu (© twitter.com/footballzlin)

Sondování ve druhé lize přineslo Budějovicím bod ze Zlína. O lepší výsledek je připravil Fantiš

Duel 10. kola Fortuna ligy mezi domácím Zlínem a Českými Budějovicemi, z pohledu tabulky dvou nejhorších týmů soutěže, skončil remízou 1:1. Dlouho to přitom vypadalo, že by se všemi body v kapse mohli odjíždět Jihočeši, které v nastavení první půle poslal do vedení Samuel Šigut, jenž si po nedávném přestupu z Opavy vysloužil premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Ševce ale nakonec v 85. minutě zachránil od čtvrté ligové porážky v řadě Antonín Fantiš. Dynamo tak alespoň zaznamenalo první zisk na půdě Zlína od roku 2020.

Zlínští hráči si vinou hrozivých debaklů s Plzní a Baníkem připsali nelichotivý rekord, jelikož dosud žádný tým v české lize neinkasoval ve dvou po sobě jdoucích kolech dohromady 12 branek. Proti Budějovicím tak svěřenci Pavla Vrby potřebovali bezpodmínečně bodovat, aby si alespoň částečně udobřili fanoušky a odrazili se ze dna tabulky. Jihočeši zase toužili přerušit mizernou venkovní bilanci, jelikož jejich poslední ligové vítězství na stadionu soupeře se datovalo k 15. říjnu minulého roku.

Duel se z úvodu zdál být dobrým argumentem pro zúžení ligy, týmy ze dna tabulky se totiž soustředily na nakopávání míče dopředu a hrstka fanoušků, jež dorazila na stadion, tak nesledovala technicky náročnou hru. Gólman Budějovic Martin Janáček měl přece jen práci s dvojící střel, obzvlášť plavající pumelice Martina Cedidly zpoza vápna vyžadovala hbité reflexy. Na pozoru se musel mít ve 26. minutě i Matej Rakovan, nenápadnou přízemní ránu k bližší tyči od Šiguta však dokázal zneškodnit. Nejblíže ke gólu měl Wale Musa Alli, obstřelem z hranice vápna ovšem orazítkoval jen břevno. I tak mohl v závěru půle slavit trefu Dynama, dělovku Jiřího Skaláka totiž dorazil Šigut.

Poločasové střídání Vukadina Vukadinoviče se mohlo Vrbovi brzy vyplatit, srbský útočník se totiž během čtvrhodiny na hřišti dvakrát ocitl v roli nahrávače. Načechraného centru ovšem nevyužil Filip Žák a po něm ani Dominik Simerský. Jihočeši poté již poněkolikáté v utkání zahrozili z protiútoku, Rakovan tentokrát vychytal 20letého Šiguta, jenž při pokusu přidat svůj druhý zásah zvolil ránu levačkou na bližší tyč. Zlín v rámci poměrů na hřišti rozhodně nezůstával pozadu, vyrovnávací Fantišova hlavička z 85. minuty tak byla naprosto zasloužená.

České Budějovice venku konečně zabraly a připsaly si první bod ze hřiště soupeře v ročníku. V dalším kole se 7. října představí na Střeleckém ostrově, kde přivítají Karvinou. Zlín ve stejný den zamíří do Ďolíčku vyzvat Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele