základní část, 29. kolo
26.04.2023 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka neustála tlak Budějovic a s Dynamem jen remizovala

Zatímco při premiéře Martina Haška na lavičce Zbrojovky ubránili Brňané závěrečný tlak Pardubic, proti Českým Budějovicím už nevydrželi. Moravané přišli o jednobrankový náskok a po remíze 1:1 získali do tabulky stejně jako Jihočeši jediný bod.

Z obou brankářů na hrací ploše musel jako první do akce ten domácí, se skákavou střelou Pennera ale neměl Berkovec mnoho starostí. Další šance v první půli už patřily převážně Brnu. Řezníček se vytočil před bránou Dynama, vychytal jej však gólman hostů Janáček. Později zkoušel obstřel Alli, bránu ale netrefil. A tak domácím ke skórování pomohli Budějovičtí. Čavoš po půlhodině hry nešťastně prodloužil křižný pas Granečného přímo do běhu Ševčíkovi. Mladý záložník pláchl s míčem a prostřelil Janáčka - 1:0.

Po změně stran se Granečný dostal také k zakončení, a to poté, co Janáček vyboxoval rohový kop, nicméně projektil zadáka Zbrojovky měl k úspěchu daleko. Poté už se začalo nadechovat Dynamo, které chtělo vyrovnat. Po pasu od Čmelíka si vlastní gól málem dal Souček, jenž trefil Berkovce, Penner pak z dorážky minul prostor mezi třemi tyčemi. Ještě blíž vstřelení branky byl Adediran, jenže poté, co se k němu balón odrazil po zblokované ráně Zajíce, trefil tyč.

Na konci střetnutí se při prvním závaru málem radoval Potočný, jehož po rohovém kopu Hory vychytal Berkovec. Budějovice si ovšem vypracovaly ještě jednu šanci, z níž nakonec vyrovnaly. Havel předložil míč Čermákovi, který poněkud zvláštním kopem přece jen přelstil bezmocného Berkovce.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele