základní část, 20. kolo
18.02.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jakub Řezníček (© fczbrno.cz)

Zbrojovka poprvé na jaře zvítězila, Baník zlomil dvougólový Řezníček

Napínavou bitvu v brněnském Králově Poli nakonec dopadla lépe pro domácí Zbrojovku, která tak zvítězila poprvé od zimní přestávky. Moravany k vítězství nasměrovala dvougólová opora Jakub Řezníček. Baník dokázal pouze snížit, a tak podruhé v řadě prohrál. Jeho sobotní přemožitel se navíc na Slezany bodově dotáhl v tabulce.

První zajímavý projektil v utkání vyslal hostující Plavšić, jenž ve čtvrté minutě přestřelil svatyni Brňanů. Do vedení však šli nedlouho poté domácí. Endl vyhrál důležitou hlavičku na hranici pokutového území, čehož využil Musa Alli k ideálnímu pasu před bránu, jenž zužitkoval produktivní Řezníček.

Útok Ostravanů i po inkasované brance táhl především Plavšić, avšak ani jeho druhý pokus se nevměstnal mezi tři tyče. Na druhé straně naopak evidentně chutnalo Řezníčkovi, jeho druhé rozvlnění sítě ovšem neplatilo kvůli ofsajdu. Ve 30. minutě měl s rohovým kopem Zbrojovky plné ruce práce gólman Baníku Laštůvka, Endl ale jeho chyby nevyužil, neboť hlavičkoval příliš vysoko.

Moravané nicméně dál větrali hostující obranu a hlavičce Hladíka po pasu od Alliho nechybělo mnoho. Nepřesně mířil také útočník Ostravanů Buchta, který zkoušel štěstí z otočky. A do brány se netrefil ani hlavičkující Řezníček, jehož příležitost uzavřela první půli.

Tu druhou nastartovaly dvě rány Kaloče, obě ovšem zneškodnil Berkovec. Zbrojovka přežila šance protivníka a po hodině hry opět sama udeřila. Hladík pláchl defenzivě Baníku, sám si na Laštůvku sice nepřišel, avšak dorážející Řezníček už se zblízka snad ani mýlit nemohl.

Domácí na tom mohli být ještě lépe, to by ale Alli musel lépe naložit s průnikovou přihrávkou od Alliho. Slezané za nepříznivého stavu vrhli všechny síly do ofenzivy a na hřiště se dostal také vysoký Tijani, který sváděl souboje se svým jmenovcem v červeném dresu. V 70. minutě útočník Baníku nebezpečně hlavičkoval, jenže těsně minul bránu.

O deset minut později se už přesně trefil Šín, jenž zužitkoval centr Fleišmana z levé strany a přízemní střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky. Do dvougólového vedení chtěl Brno vrátit Pachlopník, avšak obstřel mu ideálně nevyšel. V nastavení mohli vyrovnat Plavšić s Tijanim, oba ovšem vychytal Berkovec.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele