základní část, 28. kolo
23.04.2023 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Střídající Vlkanova utnul srdnatý výkon Zlína. Vrba se z místa svých úspěchů vrátil s prázdnou

Viktoria Plzeň pokořila ve 28. kole Fortuna ligy Zlín 4:0 a naladila se dobře na očekávaný souboj proti pražské Spartě. Viktoriáni zužitkovali markantní herní převahu, kterou do konečné podoby skóre promítl zejména dvougólový Adam Vlkanova. V dresu Ševců vynikal talentovaný Tom Slončík, jenž táhl většinu akcí svého týmu. Ani on však nic nezměnil na tom, že poslední Zlín prohrál potřetí za sebou a jeho záchranářská mise se ještě více zkomplikovala.

Ačkoliv se na západě Čech utkaly týmy z opačných pólů tabulky, oba měly z posledních šesti zápasů totožnou bilanci jediné výhry, dvou remíz a tří porážek. O favoritovi přesto nemohlo být sporu. Obhájci titulu opanovali osm z předchozích 10 vzájemných konfrontací, Ševci navíc čekali na venkovní ligové vítězství od srpna 2021. Případné ukončení této nelichotivé série právě v Plzni by jistě velmi potěšilo zejména Pavla Vrbu, jenž v roli trenéra Zlína zavítal do Doosan Areny poprvé.

Po čtvrthodině hry vybuchl celý stadion nadšením, když po skrumáži ve vápně a špatně trefeném míči Václavem Pilařem skóroval Václav Jemelka. Avšak oslavy brzo utichly, protože gól byl pro ofsajd následně odvolán. Plzeň měla dále víc ze hry a soupeře tlačila, avšak Zlín sem tam nadějně vyvezl míč. Tyto protiútoky často šly přes teprve 18letého benjamínka Slončíka, jenž předváděl nebojácný výkon. Tlak červenomodrých rezultoval v první změnu skóre. Jan Hejda si v 33. minutě naskočil na centr z přímého kopu a hlavičkou, kterou otřel o tyč, otevřel skóre. Na druhé straně se dvěma dělovkami v krátkém rozmezí prezentoval Marek Hlinka, ale stav utkání se do pauzy nezměnil.

Tým z města piva nastoupil do druhé půle s viditelnou touhou co nejrychleji zápas zlomit. To se mu povedlo téměř okamžitě, když nový muž na hřišti Vlkanova parádně zpracoval balon z rohového kopu a zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě. Jakékoliv naděje hostů na bodový zisk utnul v 58. minutě neobsazený Vlkanova, který si pohodlně vychutnal gólovou hlavičku po měkoučkém centru Pilaře. Západočeši pak ještě upravili skóre v samotném závěru, když se po protiútoku prosadil Tomáš Chorý.

Plzeň tak oblíbeného soupeře zdolala a dle očekávání si připsala tři body. Na úspěch se pokusí navázat již ve středu 26. dubna, kdy se střetne v očekávaném duelu se Spartou, Zlín ve stejný den přivítá Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele