základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia s Hradcem pouze remizovala a ponechala Spartu na čele tabulky

Zatímco Sparta otočila nepříznivě se vyvíjející duel v Liberci, Slavia obrat proti Hradci Králové nedokonala. Sešívaní sice díky vlastní brance soupeře rychle odpověděli na vedoucí trefu "Votroků", poté už ale střelecky mlčeli. V ligové tabulce tedy přepustili první příčku sparťanům, na něž slávisté před začátkem nadstavby ztrácejí dva body.

Vršovický Eden zažil šok již v sedmé minutě utkání. Hostující Kučera převzal balón ve středu hřiště a z úctyhodné vzdálenosti zkusil štěstí. Sám se poté asi dost divil, že gólman Slavie Kolář propustil projektil za sebe. Míč totiž letěl do středu brány, přesto jej chybující strážce svatyně domácích nezachytil a dovolil Východočechům vstřelit jejich 1000. gól v nejvyšší soutěži.

Z vedení se ale Hradec radoval jen 12 minut. Poté bránící Gabriel nešťastně uklidil centr Ousoua za záda brankáře "Votroků" Bajzy. Slavia pochopitelně chtěla víc a dočkat se mohla ve 41. minutě, avšak ránu Provoda z úhlu zneškodnil Bajza. Ten podruhé kapituloval dvě minuty po změně stran. Van Buren ovšem do úniku vybíhal z ofsajdového postavení a jeho zásah tedy nakonec neplatil.

Bajza musel být znovu v permanenci v 56. minutě, kdy jej technickým pokusem prověřil Zafeiris. Devět minut nato vystčil růžky též Hradec. Vašulín pálil nebezpečně po zemi, Kolář však tentokrát podržel svůj celek. Úspěšný zákrok si muž s rukavicemi připsal též v 82. minutě. Dopředu z pohledu "Votroků" unikal Gabriel, který na rozdíl od situace z 19. minuty mířil na bránu protivníka, nicméně Koláře z ostrého úhlu nenachytal.

Sešívaní v nastaveném čase ještě vytvořili před bránou Východočechů tlak. Ten vygradoval zejména po standardní situaci rozehrané Zafeirisem. Po ní se k balónu dostal Van Buren, jenže zblízka napálil Bajzu. Hradec tak uhájil plichtu a stal se prvním mužstvem, které v probíhajícím ligovém ročníku uhrálo v Edenu alespoň bod.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele