základní část, 19. kolo
12.02.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hradec Králové v Olomouci dvakrát vedl, domů ale veze jen bod

Gólové utkání bylo k vidění v přímém souboji o první šestku v Olomouci. Domácí mužstvo tam přivítalo Hradec Králové, který se dostal dvakrát do vedení díky Leiblovi a Koubkovi. Srovnat ale dokázali Ventúra a v závěru i Vodháněl, konečný výsledek tak zní 2:2.

Hned z první výraznější příležitosti se Votroci radovali. Přímý kop do vápna byl tečován domácím hráčem přímo k Michalu Leiblovi, jenž prokázal dobrou orientaci a překonal brankáře Trefila. Ještě během úvodní čtvrthodiny se zajímavou střelou předvedl Gabriel, gólman musel vyrážet na roh.

Okolo dvacáté minuty přišla řada zajímavých příležitostí v podání domácího celku. Chytilovu ránu zblokovala obrana, Navrátilovu dorážku zase zneškodnil Reichl. Jen o pár desítek sekund později skončila Breiteho rána rohovým kopem, po němž ze zajímavé pozice hlavičkoval Ventúra. Střela doprostřed ale pro brankáře nepředstavovala sebemenší problém.

Po čtvrtině utkání už se Hanáci dočkali vyrovnání. Centr z pravé strany našel Denise Ventúru, jehož volej skončil za zády bezmocného Reichla. Sigma se nespokojila s jediným gólem a pokračovala v tlaku. Fortelný hledal v ještě lepší pozici Ventúru, jenže akce nakonec úspěchem neskončila. Totéž platilo i o Zmrzlého přízemním pokusu.

Podobný obrázek hry byl vidět i po pauze, kdy zmíněný Zmrzlý tentokráte centroval na hlavu Beneše, od níž balón putoval mimo prostor tří tyčí. Jako rána z čistého nebe tak přišel vedoucí gól Východočechů. Gabriel poslal přízemní centr do nebezpečného prostoru, který si Matěj Koubek našel a s přehledem uklidil na místo určení.

Sigma se tak namísto honu za třemi body snažila ukořistit alespoň jeden. Remízový výsledek si zajistila ve dvaaosmdesáté minutě, kdy se k centru dostal Jan Vodháněl, jenž se stal hrdinou okamžiku.

V samotném závěru už si ani jeden ze soupeřů nevypracoval vážnější příležitost a nerozhodný výsledek tak platil až do finálního hvizdu. Obě mužstva tak zůstávají na stejném bodovém zisku, Olomouc je na šestém místě o skóre před Hradcem Králové.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
oli9

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Dron

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele