o udržení, 2. kolo
14.05.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Zlín cítil křivdu. Teplicím podlehl, přestože síť rozvlnil hned třikrát

Pořádně nakvašení byli fotbalisté Zlína po konci utkání v Teplicích. Moravané dostali míč do brány soupeře třikrát, k tomu se jednou dožadovali penalty. Gól jim byl ale uznán jen jeden a pokutový kop nekopali. To teplickým "Sklářům" posvětil sudí hned dvě branky a Severočeši se tak na rozdíl od "Ševců" výrazně přiblížili záchraně.

Domácí se do vedení dostali poměrně brzy. První gólovou akci odstartoval rychlonohý Gning, po jehož centru uvolnil Trubač nabíhajícího Urbance. Ten z levé strany hřiště poslal balón před bránu, kde jej do sítě usměrnil Fila. Aktivní Gning poté připravil palebnou pozici také pro Jukla, ovšem jeho nepříliš povedený skákavý volej ukryl do rukavic brankář Zlína Dostál.

Do přestávky se jednou osmělili také hosté. Hrubý vypustil z přímého kopu pumelici, jenže pouze doprostřed brány, kde hlídkoval připravený gólman Sklářů Mucha. Ještě před koncem první půle mohl na druhé straně potrestat chybu v obraně Moravanů Jukl, na Dostála si ale znovu nepřišel.

Ševci po změně stran duel zdramatizovali. Po dlouhém autovém vhazování zůstal na zadní tyči neobsazený Simerský, který vyrovnal. Jenže vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel. Dostál vyrazil střelu Žáka pouze k Juklovi, jehož dorážku ještě tečoval Fila, načež balón doputoval do sítě - 2:1.

Moravané chtěli po hře rukou jednoho z hráčů domácích kopat pokutový kop, arbitr ale jejich volání nevyslyšel. V závěru pak rozhodčí rozzlobil Zlínské ještě dvakrát. V obou případech překazil gólovou radost Kozákovi, jenž se nejprve nacházel v ofsajdu, v druhém případě pak balón dopravil za brankovou čáru rukou. Alespoň tedy dle názoru arbitrů, s čímž se Ševci nechtěli vůbec smířit.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele