základní část, 15. kolo
06.11.2022 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Teplice proti Boleslavi opět neuspěly. Mareček přesnými zásahy orámoval poločasovou pauzu

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 15. kole Fortuna ligy Teplice 3:0, a vyhráli tak už ve čtvrtém vzájemném soutěžním klání v řadě. O dva góly domácích se postaral Daniel Mareček, jenž se trefil nejprve ve 43. minutě a poté téměř ihned po příchodu z kabin. Díky výhře se Středočeši posunuli před svého soupeře o pět příček, přestože mají jen o tři body víc, což i nadále potvrzuje vyrovnanost celé soutěže.

Mladá Boleslav v aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže získala více bodů na hřištích soupeřů, přesto na svém stadionu nebyla už ve třech duelech v řadě poražena. Naposledy tam po přestřelce zdolala Bohemians a dočkala se první domácí výhry v sezoně. Teplice vstupovaly do utkání až ze 13. příčky, přesto jejich zápasy mnohdy velmi bavily. Přízeň fanoušků si získaly zejména ofenzivní opory. Velmi dobré výkony předváděl Filip Žák, hlavní hvězdou Sklářů však byl Abdallah Gning.

Utkání zahájily dva tvrdé fauly domácích, po kterých obdrželi žluté karty. První šanci měl po rohu Tomáš Vondrášek, ale nevystřelil povedeně. Na druhé straně si v 15. minutě vypracoval šanci Tomáš Ladra, jehož střela nůžkami těsně minula prostor mezi třemi tyčemi. Postupem času Středočeši převzali aktivitu, ta však k další příležitosti nevedla. To se změnilo ve 43. minutě, kdy se po rohovém kopu odrazil míč k Marečkovi, který jej v pádu umístil na vzdálenější tyč.

Po změně stran se po nedůrazném chování obránců v šestnáctce k volnému míči probojoval Mareček, jenž zdvojnásobil vedení. V 56. minutě mohl zvýšit rozdíl ve skóre po samostatném průniku Vojtěch Kubista, jeho střela však rozvlnila síť pouze zvnějšku. Z další akce se opět radovala Bolka. David Pech svým pasem oslovil Ladru, který ránou k tyči přidal třetí branku svého týmu. V 77. minutě zvýšená aktivita Sklářů rezultovala ve střelu Jakuba Urbance, jež prosvištěla jen těsně nad břevnem. V nastaveném čase ještě osamocený Lukáš Mašek minul prostor mezi třemi tyčemi.

Na premiérové domácí vítězství tak Mladá Boleslav navázala dalším tříbodovým úspěchem. V příštím kole se 12. listopadu představí na hřišti Jablonce, Teplice tentýž den přivítají Liberec.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele