základní část, 23. kolo
11.03.2023 15:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín opět neudržel vedení. Hradec dvakrát odpověděl a vybojoval bod

Stejně jako před týdnem v Brně nedotáhl Zlín dobře rozehraný zápas do zdárného konce. Proti Hradci Králové přitom vedl hned dvakrát, nicméně Východočeši vždy našli odpověď na trefy soupeře. "Ševci" si tak v boji o záchranu nikterak výrazně nepolepšili.

Poprvé skórovali Moravané již v páté minutě. Po práci Hrubého, který zavezl míč do pokutového území, se z gólu mohl radovat Čanturišvili. Sudí sice poté ještě nějakou dobu zkoumali, zda v ofsajdu stojící Kozák nestínil ve výhledu brankáře Hradce Reichla, branku Zlína ale nakonec posvětili. Takové štěstí už domácí neměli o půlhodiny později, kdy Vukadinović vybídl ke skórování Slončíka, jenže mladý záložník se dle mínění arbitrů nacházel v těsném postavení mimo hru. Svou premiérovou trefu v nejvyšší soutěži tak Slončík nemohl oslavit.

Místo skóre o dvě branky se průběžný výsledek vyrovnal. Po závaru v pokutovém území "Ševců" nacentroval Gabriel ve 38. minutě na Koubka, který vymazal náskok Moravanů. Ti šli ale o přestávky do kabin přece jen s úsměvem na rtech. V páté minutě nastavení první půle totiž Vukadinović poslal balón před Reichlovu svatyni, do níž pas od spoluhráče uklidil útočník domácích Kozák.

Po změně stran nicméně zase zabrali Východočeši a v 72. minutě se za aktivitu dočkali odměny. Druhou asistenci v zápase si připsal Gabriel, jenž tentokrát ke skórování vyzval Vašulína. Forvard Hradce pak pohlednou hlavičkou oslavil svůj návrat z marodky. O čtyři minuty později ohrozil hlavou bránu Zlína také Čech, jeho pokus po rohovém kopu ale lapil do rukavic gólman "Ševců" Rakovan.

V závěru se Moravané místo snahy vrátit si vedení zpět klepali o bod za remízu. Život jim znepříjemnil Kolář, jenž se po druhé žluté kartě nechal vyloučit. Posléze měl navíc Hradec obrovskou šanci, jenže Smrž nepropálil hradbu těl před sebou a Koubek ostudně přestřelil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele