základní část, 27. kolo
16.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hradec Králové drží naděje na šestku, poradil si s Českými Budějovicemi

Hradečtí fotbalisté zdá se překonali temné období s dlouhým čekáním na výhru a dokázali naplno bodovat podruhé za sebou. Díky gólům Vašulína s Kučerou zdolali České Budějovice, za které na 2:1 snižoval Čmelík. Dynamo tak už potřetí v řadě nedokázalo bodovat.

Hned v úvodu hostujícího gólmana Janáčka pořádně protáhl Daniel Vašulín, poté se na větší příležitost dlouho čekalo. A přišla po půlhodině, kdy se právě Vašulín rozhodl vypálit z otočky a tentokráte již na zaskočeného brankáře vyzrál.

Jen o tři minuty později dostalo vedení Votroků dvojnásobných rozměrů. Opět Janáček nemohl mít čisté svědomí, Smržovu střelu z dálky totiž vyrazil zpět do nebezpečného prostoru, kde si balón našel Jakub Kučera a snadno dorazil do poloodkryté klece. Ještě před odchodem do šaten se prosadil i Koubek, jenže po zhlédnutí videozáznamu dospěli sudí k závěru, že využil svého ofsajdového postavení.

Po pauze o sobě dal hned dvakrát vědět Adediran. Oběma svými ranami během úvodní čtvrthodiny protáhl Bajzu, který dokonce druhý z pokusů vyrážel ven o břevno. Hra se přelévala ze strany na stranu, tato pasáž vyvrcholila deset minut před koncem gólem hostí. Centr z levé strany si našel Lukáše Čmelík, jehož hlavička připravila domácí o čisté konto.

Hradečtí se i tak drží na rozdíl tří bodů od šesté příčky, Budějovice jsou naopak jen bod nad barážovými pozicemi.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele