základní část, 26. kolo
09.04.2023 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Na Střeleckém ostrově pálily pouze Teplice, Budějovice padly rozdílem třídy

Fotbalisté Teplic zvítězili ve 26. kole Fortuna ligy na půdě Českých Budějovic 3:0. Záchranářský souboj ve 22. minutě střelecky otevřel Daniel Fila, který si nejrychleji našel odražený míč v pokutovém území. Skláři v nastoleném tempu nepolevili ani ve druhé půli, jelikož tři body postupně pojistily přesné zásahy Abdallaha Gninga a Lukáše Marečka. Severočeši tak udělali důležitý krok, díky němuž se od "Černého Petra" v podobě 16. místa vzdálili na pět bodů.

České Budějovice se po středeční pohárové porážce mohly naplno věnovat Fortuna lize, ve které se chtěly vyhnout skupině o udržení. Dynamo v posledních zápasech doplácelo hlavně na individuální zkraty hráčů. Tepličtí byli silně namočení do boje o záchranu, v minulém kole však zvítězili v ligovém klání po téměř pěti měsících. Na půdě Jihočechů ale pětkrát v řadě prohráli.

Hned ve třetí minutě vyděsila fanoušky žlutomodrých brankářská stálice Tomáš Grigar, jenž promáchl malou domů. Jeho chyba nakonec katastrofou pro Teplice neskončila. V 15. minutě si velkou šanci po rohovém kopu připravili Severočeši, avšak centr z kopačky Matěje Hybše usměrnil Nemanju Mičevič hlavou pouze těsně nad břevno. O sedm minut později se již Skláři prosadili. Gning vystihl rozehrávku Dynama a zbavil se obránce, jenže jeho střelu vyrazil gólman Dávid Šípoš. Míč si však nejrychleji našel Fila a uklidil jej do odkryté branky. Ve 29. minutě mohlo být srovnáno, na centrovaný balon ale nejdříve nedosáhl Michal Škoda a následnou střelu Marcela Čermáka k pravé tyči vyrazil Grigar do zámezí.

Brzy po změně stran Gning zvýšil náskok Sklářů, když se k němu náhodně odrazil míč od hlavy Martina Sladkého, jenž nepřesnou přihrávkou na laxního Lukáše Havla nastartoval gólovou akci Fila. Senegalský útočník následně z bezprostřední blízkosti propálil Šípoše. V 57. minutě Patrik Hellebrand málem využil zaváhání Grigara, jenže defenziva žlutomodrých stačila střelu včas zablokovat. Necelých 20 minut před koncem provedla českobudějovická defenziva další kiks. Ten se stal zárodkem samostatného úniku Marečka, ze kterého 32letý záložník propálil bezmocného brankáře Jihočechů.

Teplice tak po více než 12 letech zvítězily na Střeleckém ostrově. V příštím kole čeká České Budějovice 16. dubna střetnutí s Hradcem Králové, Skláři o den dřív vyzvou Slovácko.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele