9. kolo
29.11.2020 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia bere z trápení proti Brnu pouze bod

Za zřejmě nejhorší výkon v sezoně zaplatila Slavia ztrátou bodů. Proti slaboučkému Brnu se dlouho trápila, přesto se zdálo, že jí jedna branka bude k výhře stačit. Jenomže hosté se v závěru zmohli na odpor a vydolovali remízu. I tak sešívaní zůstávají první, Zbrojovka se bodově dotáhla na patnácté Teplice.

Kouč domácích Trpišovský nechal kvůli náročnému programu několik hráčů odpočívat a sestava Pražanů tak doznala jistých změn. Bořil se přesunul na pravý kraj obrany, vlevo totiž operoval Oscar. Ve středu defenzivy dostal šanci Karafiát, na pravé straně zálohy se zase ukázal mladičký Jurásek. Od první minuty hráli též středopolaři Stanciu s Provodem nebo útočník Musa. Brno hlásilo návrat talentovaného Pachlopníka na pravé křídlo.

Moravané málem šokovali slávisty ve čtvrté minutě. Oscar si špatně zpracoval balón, který následně převzal Fousek, jenž upaloval z křídla na Koláře. Jelikož jej Traoré linkavě stínoval, měl záložník Zbrojovky čas na zakončení zblízka, které ke své smůle nasměroval do tyče. Sešívaným se zkraje zápasu nedařilo prolomit brněnský obranný val. V 18. minutě nacentroval Stanciu šajtlí na Bořila, jeho hlavička ale letěla přes břevno.

Za další dvě minuty zachyboval při zpracování před vlastní bránou Lingr a Sedlák chtěl jeho minelu potrestat okamžitou střelou, jež však zamířila vedle svatyně gólmana Pražanů Koláře. Ve 26. minutě se na druhé straně hřiště blýskl Jurásek, jenž se díky své rychlosti dostal před brankáře Zbrojovky Flodera, který však talenta domácích vychytal. To však bylo v první půli od vedoucího celku soutěže pohříchu vše.

Hosté těsně před přestávkou ztratili zraněného Pachlopníka, za domácí se zase od první minuty druhého poločasu představily tři nové střídající tváře. Trápení Pražanů nicméně pokračovalo, ve výsledku se Moravané pouze víc soustředili na bránění a v útoku se téměř nevyskytovali. Až v 65. minutě vyhledal čerstvý Sima před bránou Olayinku, jehož ale zblízka vychytal Floder.

Jenže v 68. minutě si Zbrojovka v podstatě vstřelila vlastní gól. Bořilův pas prodloužil Masopust do pokutového území, kde se Gajić nedohodl s Floderem a nechal hlavičkovat osamoceného Simu, jenž zavěsil pod břevno. Za další čtyři minuty dostal volný prostor Stanciu, který kolmicí vyslal Musu, jenž ale v zakončení selhal a poslal míč vedle tyče. Vzápětí Musa opět upaloval na Flodera, avšak gólman Brna se z úhlu zaskočit nenechal.

Už se zdálo, že si domácí dojdou v klidu pro tři body. Štěpanovský však dostal v 88. minutě příležitost, kterou ještě zneškodnil Kolář. Následně ale Štepanovský rozehrál rohový kop na hlavu Dreksy, jenž prodloužil na Šurala, který zblízka rozvlnil síť - 1:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia bude opět nadělovat.

5:0

Reagovat
Dave LFC

6:0 jako vždycky

Reagovat
patrikhm

Slavia po dlouhé době přijde o všechny body

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím a cítím to 1:2

Reagovat
Milan DW

jako, když jsi cítil, že Plzeň vyhraje v Budějovicích 4:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
giannicheda

Trapaci z číny :D můžou být rádi za bod.. :D

Reagovat
kammil1203

Slavia dnes za velmi slabý výkon utrpěla remízu. Namachrovaný Trpák nepostavil pár hráčů základu a doplatil na to, ta remíza jde na jeho vrub!! Při vší úctě neporazit slaboučké Brno je opravdu velké umění. Slavia dnes urazila fotbalového boha a musí za to pykat. Trpáku, nafackuj si!!

Reagovat
giannicheda

Jo slaboučké Brno... na tutovky si myslím že vyhralo Brno..Fousek dát gól misto tyčky jste rádi za bod..nic,nic jen.házená.. nepostavil pár hráčů,nemáte široký kadr za milióny z Číny? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji Slavii ať za to nezíská titul, ještě více než Spartě za minulý evidentní podvod. I když to jde za Trapákem,tak prostě tady někde než nebrat tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji Slavii ať za to nezíská titul, ještě více než Spartě za minulý evidentní podvod. I když to jde za Trapákem,tak prostě tady někde než nebrat tři body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele