22. kolo
07.03.2021 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brno prospalo úvod, nakonec ale zabralo a z Karviné odvezlo bod

Zprvu se zdálo, že Karviná se v domácím prostředí oklepe z porážky v Mladé Boleslavi a doma snadno porazí slabé Brno. Jenže povedený úvod vzal rychle za své. Více příležitostí si ve zbytku utkání vypracovali hosté, kteří si pod Špilberk odvezli zasloužený bod.

Nejprve brankáře Zbrojovky Flodera rozchytal z přímého kopu Bartošák, posléze z nadějné pozice pálil nad břevno Smrž, v jedenácté minutě už ale Karviná vytěžila z úvodní aktivity vedoucí branku. Po skrumáži v pokutovém území se míč odrazil k volnému Tavaresovi, který po zemi vystřelil přesně k tyči.

Ani Brno však nebylo v první půli bez šancí. Krátce po úvodním gólu musel domácí zachraňovat gólman Bolek, jenž zblízka vychytal Růska. Těsně před přestávkou zkoušel štěstí také Štepanovský, Bolek ale opět podržel Slezany.

Po změně stran zahrozil jako první v 59. minutě Štepanovský, jenž z úhlu i za pomoci teče jednoho z bránících hráčů pálil do boční sítě. Nedlouho poté přišla přímo smršť příležitostí. Nejprve si Herc po přihrávce od Tavarese nepřekonal na přední tyči Flodera, z protiútoku pak nedotlačil balón do sítě Růsek. Po následném rohovém kopu ovšem centr Pachlopníka doslova přistál na hlavě Pernicy, který zblízka vyrovnal skóre.

V samotném závěru mohl obrat dokonat Růsek, jenže útočník Zbrojovky pouze potvrdil, že střelecké kopačky již nějakou dobu hledá. Růskova střela totiž proletěla vedle tyče. Brno tak zůstává v sestupovém pásmu, Karviná nadále trůní na šedivém dvanáctém místě.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele