6. kolo
03.10.2020 16:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Budějovice dohnaly dvoubrankové manko a odvezly si z Boleslavi remízu

České Budějovice nadále čekají na první výhru v sezoně, ovšem bod vybojovaný v Mladé Boleslavi má pro Jihočechy cenu zlata. Hostům se totiž nepovedl první poločas, v závěru však dvoubrankové manko přece jen dohnali. I tak Dynamo zůstává podobně jako jejich sobotní soupeř v dolní polovině ligové tabulky.

Díky dvoutýdenní přestávce, kterou zapříčinila přítomnost koronaviru v kádru, se do sestavy Budějovic vrátil po zranění stoper Havel. V obraně nechyběli ani Čolić se Skovajsou. V záloze pak místo Ekpaie operoval Mršić. Kouč domácích Weber se k žádné změně neodhodlal.

Dynamo dostalo míč do brány již ve druhé minutě hry, jenže gól neplatil kvůli ofsajdu jednoho z Jihočechů. Posléze už se směrem dopředu činila Boleslav. Nejprve v osmé minutě zasahoval proti střele Škody gólman hostů Drobný. Krátce nato trefil Mašek po pasu od Túlia břevno, dorážku Budínskému pak připravil Škoda, avšak šikovný středopolař domácích netrefil zařízení.

Do třetice se už ale Středočeši prosadili. Proti ráně Túlia z jedenácté minuty ještě Drobný zasáhl, ovšem na doklepnutí od Zahustela již byl krátký. Po půlhodině hry vedli domácí o dvě branky. Túlio nejprve přenesl hru na Fulneka, jehož centr usměrnil za záda Drobného Škoda. Budějovice se však v závěru první půle vzchopily. Nejprve se ve 42. minutě rozběhl na pravé straně Brandner, následně předal míč Čolićovi, který dostal až příliš prostoru. Bosenský bek toho využil a přesnou střelou k tyči snížil skóre. Těsně před odchodem do kabin pak měl tutovku Brandner, jenž se ocitl za obranou soupeře, avšak trefil pouze vyběhnutého brankáře Boleslavi Mikulce.

Po změně stran se nejprve zastřeloval Javorek, v 58. minutě se zase mohl prosadit Brandner, který utekl Křapkovi, jenže z úhlu jej opět vychytal Mikulec. Domácí o sobě dali opět vědět až za dalších osm minut, kdy Túlio napřáhl ke skákavé ráně, kterou s problémy vyrazil Drobný. Podobně dopadl též Fulnek o pět minut později.

Když už se zdálo, že všechny body zůstanou v automobilovém městě, vydalo se Dynamo na zteč a dosáhlo vyrovnání. Bassey přenesl hru napravo, odkud Čolić odcentroval před bránu, kde si naskočil střídající Jánošík, jenž hlavičkou zařídil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele