7. kolo
07.11.2020 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zlín díky obratu skóre a skvělému Dostálovi zvítězil v Budějovicích

Ani po restartu soutěže se České Budějovice nedočkaly první výhry v sezoně. Proti Zlínu sice drželi více než hodinu vedení, následně ale hosté zabrali a dvěma brankami otočili zápas. Pod vítězství Ševců se velkou měrou podepsal spolehlivě chytající brankář Stanislav Dostál.

V základní sestavě Dynama se objevili například levý bek Skovajsa či útočník van Buren, naopak stále chyběl mladý záložník Šulc. V defenzivě Zlína oproti očekáváním chyběl Simerský, místo kterého nastoupil mladý Cedidla. Dramé v útoku zase přenechal pozici pro Janetzkého.

Ševci využili výhody výkopu k první střele, z níž pozornost gólmana Budějovic Drobného vyzkoušel Jawo. Tři minuty nato málem přinesla první gól spolupráce zahraničních fotbalistů Jihočechů. Čolić vyhledal od rohového praporku Talovierova, jenž hlavičkoval těsně vedle tyče. Za hosty kontroval v desáté minutě opět Jawo, tentokrát však pálil nad břevno. Za dalších šest minut byl útočník Zlína brance ještě blíže, ovšem ani po centru Čanturišviliho se hlavou netrefil do protivníkovy svatyně.

Také domácí Mršić se ve 30. minutě prezentoval nepřesným zakončením. To stoper Moravanů Buchta za další čtyři minuty zaměstnal Drobného, když po rozehrávce rohového kopu pohotově střílel, jenže zkušený brankář si poradil. Tři minuty před přestávkou už se ale skóre měnilo. Mršić vyslal dopředu Čoliće, jehož sice odzbrojil Čanturišvili, ovšem k volnému míči se dostal zcela zapomenutý Javorek, který se tváří v tvář brankáři Zlína Dostálovi nemýlil a poslal Dynamo do vedení.

Do druhé půle nastoupil za hosty střídající Dramé, který o sobě dal pořádně vědět v 55. minutě, kdy se otočil s balónem a poslal jej obstřelem k překvapení Drobného do tyče. Po hodině hry už Ševci vyrovnali. Rohový kop Čanturišviliho prodloužil Poznar na hlavu Buchty, jenž v nepřehledné situaci nadvakrát překonal Drobného.

Jihočeši si svůj náskok mohli vzít zpět v 73. minutě, kdy míč po standardní situaci propadl ke zcela volnému Skovajsovi, jenž ale v tutovce napálil Dostála. Z dorážky pak netrefil bránu Čavoš. Místo branky Budějovic přišel o tři minuty později zásah Zlína. Po nepovedeném volném kopu domácích pláchl obráncům Čanturišvili, který vyhledal Dramého, jenž celou akci zakončil přízemní střelou přesně k tyči mimo Drobného dosah.

Krátce po druhém gólu hostí mohl skóre opět srovnat Brandner, který se prodral defenzivou soupeře, avšak jeho střelu lapila opora Moravanů Dostál. Podobně skončil duel stejných mužů v 81. minutě. Krátce nato zahrozil hostující Jawo, jehož opět zastavil Drobný. Vyrovnávací trefu měl v 88. minutě na kopačce střídající Bassey, avšak Dostál se opět blýskl důležitým zákrokem a zejména jeho zásluhou urval Zlín na střeleckém ostrově tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele