základní část, 11. kolo
28.09.2019 16:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Jablonec šťastné vyhrál ve Zlíně, jediným gólem rozhodl Matoušek

Velmi nešťastný zápas odehrál Zlín proti Jablonci. Domácí si vypracovali velké množství šanci, přesto se ani jednou neprosadili. Zato hosté vytěžili z minima maximum a díky brance Matouška se radují ze tří bodů. Severočeši se tak posunuli na třetí místo, Zlín zůstává z deseti body ve spodních patrech tabulky.

Kouč ševců Csaplár zůstal věrný formaci se čtyřmi obránci, kterou po delší době vyzkoušel v minulém kole na hřišti Bohemians. V sestavě pak udělal jedinou personální změnu. Tentokrát vsadil na jediného útočníka Poznara, na lavici náhradníků tak putoval Wágner. Na pravou stranu zálohy se nově postavil jindy bek Matejov a do středu pole se posunul Mašek. Trenér Jablonce Rada málokdy rotuje základní jedenáctku a tak tomu bylo i nyní.

Jako první přišel se zakončením v deváté minutě Poznar, mířil však mimo svatyni, kterou hájil gólman Hrubý. Zlín v úvodu duelu působil sympaticky a snažil se o hru dopředu, jenže ve 26. minutě se  do vedení dostali hosté. Matoušek ve středu pole oloupil o míč Folprechta, pronikl až do pokutového území, kde přehodil vyběhnuvšího brankáře Dostála a skóroval.

Za domácí mohl ve 37. minutě vyrovnat Čanturišvili, ovšem jeho standardní situace skončila na boční síti. Těsně před přestávkou pálil z dalšího přímého kopu ještě hůře Bartošák. I po změně stran usilovali ševci o změnu skóre, jenže nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi.  V 58. minutě zahrozili také Severočeši, po rohovém kopu Sýkory hlavičkoval vedle Břečka.

V nepřesných střelách Zlína pokračoval dvacet minut před koncem Jiráček. O tři minuty později chtěl Fantišův centr usměrnit do sítě Poznar, na balón ale těsně nedosáhl.  Za další čtyři minuty už forvard domácích vystřelil, avšak jeho zblokovaná rána skončila v zámezí. Tlak ševců sílil. V 85. minutě se Folprecht zase jen zastřeloval, krátce poté se už musel vyznamenat Hrubý proti Maškovi. V 87. minutě vznikl závar v malém vápně Jablonce, Poznar se však nedohodl se střídajícím Wágnerem a i tato situace dopadla pro hosty šťastně. V nastavení ještě Hrubý lapil hlavičku Poznarovi a definitivně uhájil tři body pro svůj tým.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

0:4

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele