o udržení, 2. kolo
23.06.2020 17:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín udělal velký krok k záchraně, doma těsně skolil Příbram

Fotbalisté Zlína navázali na své vítězství v prvním kole nadstavbové části ve skupině o záchranu nad Opavou, před vlastními fanoušky si poradili taktéž s Příbramí a udělali výrazný krok k přímé záchraně. Protože Karviná v souběžně hraném klání jen remizovala, vytvořili si na aktuální bezpečné třinácté příčce na tohoto soka už pohodlný šestibodový náskok.

Nutno říci, že tým kouče Bohumila Páníka si tři body za své představení zasloužil. Především v prvním poločase byl na hrací ploše hladovější po plném zisku bodů, leč dopomoci k zaznamenání přesného zásahu mu musel až pokutový kop. Výběr trenéra Pavla Horvátha naopak předvedl výkon, kterým v údolí řeky Dřevnice bezpochyby nepřesvědčil.

Zlín v první půli opravdu dominoval. Jenom se mu nezadařilo v koncovce, v podstatě to mohl být jedině on, kdo pozmění průběžné bezbrankové skóre. Už ve 12. minutě si navedl míč za vápno Čanturišvili, svoje zakončení však poslal pouze do tyčky, od ní se balón odrazil ke spoluhráči Janetzkému, tomu ale ve finálním dorážení účelně zamezil bránící Kingue.

Příbram sice chtěla skórovat zásluhou Jindráčka ve 22. minutě, jeho dalekonosný pokus ovšem skončil pouze na ochranné síti za soupeřovou bránou. Jinak byli směrem dopředu kreativnější i nadále domácí. Poznar z blízkosti nepřekonal brankáře Melichara, meruna ale přesto směřovala za brankovou čáru, avšak včas do bezpečí jí odkopl stoper Dramé.

Jen o chvilku později se do příbramské šestnáctky neohroženě dostal Bartošák, jenž předvedl pěkný slalom kolem svých protihráčů, nicméně Melichar proti němu stačil efektivně vyběhnout a ve skórování mu zamezit. Krátce na to se pokoušel zacílit za záda hostujícího muže v rukavicích taktéž Conde, nehlavičkoval však ve složitém postavení nejpřesněji.

Do konce dějství prvního se moravský celek propracoval ještě do dvou slušných příležitostí, jenomže Poznar v tutové pozici nasměroval centr zprava od Džafiče mimo kýžený a chtěný prostor brány, a ani Janetzký následně ve velmi dobré pozici nevyzrál přízemní střelou na Melichara. Ve druhém poločase se ale Zlín již přece dočkal své toužebné odměny.

Rozhodující moment tohoto souboje přišel na řadu zhruba po hodině hry. Bartošák se ocitl v pokutovém území trestuhodně nehlídaný, požár hasil na poslední chvíli vracející se Kvída, který svého soka skolil nešikovně na zem, a sudí Orel nařídil penaltu. K té se postavil Poznar, a i když Melichar po míči snaživě lapal, nakonec mu v cestě do brankové sítě nezabránil.

Příbram se na žádný velký obrat v poslední třetině zápasu nezmohla. Vyrovnat mohla snad jen jednou jedinkrát, to když jedovatě vypálil Polidar, každopádně gólman Dostál bez větších problémů zasáhl. Zlín naopak mohl vedení dokonce pojistit, ale Poznarův technický pokus zlikvidoval Melichar, přičemž Hlinka pak v 85. minutě se svou tečí ve vápně neuspěl.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele