o udržení, 1. kolo
05.05.2019 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Opava až v nastaveném čase rozhodla o výhře v derby nad Karvinou

Až nastavení přineslo rozuzlení slezského derby. V něm opavský Zavadil proměnil penaltu a zařídil tak domácím důležitý tříbodový zisk. Pro Karvinou skončila série tří vítězství v řadě a zůstává patnáctá, SFC se naopak dostalo na dvanácté místo.

Kouč domácích Kopecký učinil v sestavě svého týmu jedinou změnu, když Stáňu nahradil v záložní řadě Řezníček. Hostům se pod vedením trenéra Straky daří a ten tak neměl důvod k jakýmkoliv změnám.

K první brance byla v deváté minutě blízko Opava. Smola efektivně napadal rozehrávku soupeře, brankář Karviné Berkovec odkopl míč pouze k Řezníčkovi, ten však z dálky těsně minul prázdnou branku. Další slibnou možnost měli domácí ve 27. minutě, kdy po Jursově centru z pravé strany pálil do připraveného Berkovce Jurečka.

Aktivní Opava si ve 40. minutě vypracovala další gólovou šanci. Rohový kop Zavadila propadl na zadní tyč, kde se balón odrazil od Svozila na břevno. Z následné dorážky trefil Žídek tyč, poté ještě opět střílel Svozil, tentokrát již ale minul bránu soupeře.

Karviná byla nečekaně pasivní a až v 68. minutě měla opravdu slibnou možnost. Ba Loua obdržel pas na hranici pokutového území, odkud pálil na přední tyč, gólman domácích Šrom však zasáhl včas. Domácí se k dalšímu zajímavému střeleckému pokusu dostali v 85. minutě, jenže Zavadilovu ránu chytil pohotový Berkovec.

V dresu hostů opět nejvíce hrozil Ba Loua, který měl dobrou šanci v 89. minutě, kdy se k němu při rychlém brejku dostal míč od Wágnera, avšak záložník Pobřeží slonoviny střílel pouze do Šroma. Když už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, dočkala se Opava v nastavení gólu. Karvinský Rundić stáhl v pokutovém území jednoho z protihráčů a nařízenou penaltu proměnil zkušený Zavadil.

Ihned po rozehrávce mohl vyrovnat Ba Loua, jenž se do míče krásně opřel z velké dálky a Šrom jen taktak vytěsnil balón na rohový kop. V závěrečných minutách si Karviná vytvořila velký tlak, ani z něj se však vyrovnávací branky nedočkala.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3, Karviná má formu

Reagovat
smazaný uživatel

Tip jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

A ten kurz... Hodně podobný případ jako Tottenham vs Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

MFK Karviná, Vážený pane Strako, od vašeho nástupu odvádíte jako tým perfektní práci !!! Držím palce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele