17. kolo
21.02.2015 20:15 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - České Budějovice 6:0

Vedoucí Viktoria Plzeň si na úvod jarní části Synot ligy s chutí zastřílela a odnesly to opět České Budějovice. Jihočeši chtěli na západě Čech sehrát důstojnější roli, ale nakonec šestkrát inkasovali a z Plzně si odvážejí debakl!

Vítězství svěřenců trenéra Koubka tak znamená, že Plzeň má minimálně do pondělka na prvním místě už čtyřbodový náskok před Spartou.

Plzeňská střelnice poprvé spustila palbu už v 6. minutě. Budějovice byly pod tlakem od první minuty a náporu příliš dlouho vzdorovat nedokázaly. Po Rajtoralově přiťuknutí se opřel do míče Milan Petržela a Doosan Arena mohla poprvé jásat. Následně byli hosté přeci jenom důstojnějším soupeřem, ale před koncem prvního poločasu podruhé inkasovali. Aidin Mahmutovič našel ve vápně osamoceného Koláře, který z první překonal gólmana Křížka - 2:0 pro Viktorku.

České Budějovice, pokud se chtěly vrátit do zápasu, potřebovaly, pokud možno co nejrychleji, vstřelit kontaktní gól. Místo toho ale přišla brzká třetí branka a prakticky bylo po zápase. Václav Pilař našel před prázdnou brankou Aidina Mahmutoviče a nová posila z Teplic se poprvé v červenomodrém dresu zapsala mezi střelce - 3:0.

Obrana hostů se po třetí obdržené brance totálně sesypala a Viktoriáni toho využili. Už v 57. minutě zvyšoval na hrozivých 4:0 František Rajtoral. Ten se, jak je jeho dobrým zvykem, dostal ze strany do vápna a razantní střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 4:0. Tímto výsledkem skončil první zápas hraný na půdě Dynama, ale do konce tohoto utkání stále zbývalo ještě nějakých 30 minut. A v 62. minutě už to bylo 5:0. Nepopulárního "bůra" zařídil Ondřej Vaněk, český reprezentant se trefil krásně z volného přímého kopu a Budějky čekaly ještě krušné chvíle.

Dvacet minut před koncem zápasu se dostal na plac také Pavel Horváth, který nahradil Ondřeje Vaňka. Za krátko se známý fotbalový komik dostal i do koncovky, ale Křížek jeho úmysl vystihl. Plzeň měla i další šance na navýšení, například proti Pilařovi skvěle zasáhl zadák Hanzlík. Už už to vypadalo, že se výsledek 5:0 nezmění, ale přišla poslední minuta hracího času, krásný centr v podání Limberského a ještě lepší zakončení Tomáše Hořavy. Viktorka vyhrála 6:0 naprosto zaslouženě, naopak Dynamo schytalo od domácích další debakl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba největší adepti na titul zareagují na vítězství Jablonce také třemi body.

tip 3:0 (Mahmutovič 2x, Rajtoral)

Reagovat
twl

Trenér urban bude zírat 4:02.chramosta 2Mamut

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

BRAVO PLZEN! Dlouhodobě fandím a miluju Plzen-JE TO ČESKEJ BAYERN MNICHOV PLZEN napodobila Mnichovskou mašinu PLZEN dokáže uzmout Pohár MISTŘI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele