6. kolo
22.08.2010 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 3:0

Druhé místo za vedoucí Plzní bude i po tomto kole v držení hanácké Sigmy Olomouc, ta v domácím prostředí smetla neškodné Brno 3:0. Branky začaly na Andrově stadionu padat až ve druhém poločase, vše odstartoval Hubník, následovaly trefy Šultese a Brazilce Melinha.

Hanáci začali proti Brnu jak se sluší a patří, a v úvodních minutách si vytvořili značný tlak. Po čtvrthodině hry pak přišly i gólové šance, nejprve přečíslení tři útočící hráči na jednoho obránce, Hubník to ale vyřešil nejhorším možným způsobem, když zbrkle napálil míč na brněnskou branku. Hned tři minuty poté nebezpečně hlavičkoval na branku Martina Lejsala Jakub Petr a v další šanci nepochodil Hubník, který se tentokrát pokoušel o lišácké přehození brankáře. Bohužel už ve 36. minutě musela Olomouc vystřídat, zranil se jí totiž klíčový stoper Radim Kučera. Překvapivý byl tah trenéra, jenž místo dalšího stopera poslal na hřiště ofenzivně laděného Tomáše Hořavu.

Ve 38. minutě mohl zmrazit Andrův stadión brněnský útočník Kalabiška. Po rohovém kopu zůstal nikým nehlídaným na zadní tyči, jenže trestuhodně netrefil balón, a tak největší brněnská šance zůstala nezužitkována. Do konce prvního dějství už se nic nestalo, takže diváci si museli počkat na případné branky do druhé pětačtyřicetiminutovky.

A skutečně se dočkali, ještě než se tak stalo, tak promarnil zajímavou šanci Šultes. V 53. minutě už ale Hanáci vedli, rychlou akci Hořavy a Petra bez problému zakončil Michal Hubník - 1:0 pro Sigmu Olomouc. Brno se ani nestačilo vzpamatovat z první branky a už prohrávalo dvougólovým rozdílem. Hořava našel Šultese, a ten křižnou střelou podruhé v zápase překonal brankáře Lejsala - 2:0 pro Sigmu Olomouc.

Zbrojovka se i přes nepříznivý stav nevzdávala a po hodině hry mohlo přijít snížení, které by bylo pro další chod utkání klíčové. Trousil sice překonal Drobisze, avšak toho na brankové čáře zastoupil týmový kolega z obrany. Po tomto ztroskotání už bylo o osudu utkání takřka rozhodnuto, Olomouc navíc asi deset minut před koncem utkání vstřelila definitivní pojistku. Melinho si vyměnil míč s Petrem, který mu následně posadil balón na hlavu a brazilský fotbalista zvýšil na 3:0. Tento výsledek vytrval až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

derby ZMRDŮ 0

Reagovat
vanGomm

Co Ti provedli,že je tak oslovuješ? Jinak ale s remízou souhlas a dávám také X.

Reagovat
Devil

Lepsi jak Prazska S!To jsou megazmrdi.

Reagovat
Losinho

Komplex?

Reagovat
Devil

Z ceho ?

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip 2:1 Šulty,Navrc - Michálek

Reagovat
smazaný uživatel

derby ZMRDŮ je sparta - slavie

Reagovat
Devil

Reagovat
Aris1914

Nevím, jestli jsou hanáci a brňáci zmrdi , pro mě a pro celou hanou jasná 1

Reagovat
Tomtaf

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to takhle dopadne tak sežeru klobouk a video dám na Youtube ...

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
ZZTOP

Po loňském debaklu to snad bude v neděli lepší.Snad se v pondělí chytli a ukáží svoji sílu.Hlavně bez zbytečných chyb vzadu a bude to v pohodě.Tip 1:1.Flinta jedem

Reagovat
smazaný uživatel

Moravské derby, oba týmy vyhecované, zkusím 0 (0:0)

Reagovat
smazaný uživatel

když už ta plzen vyhrala tak at olomouc taky vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 - Šultes - Dostálek

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3_1

Reagovat
smazaný uživatel

Rýmařov bude fandit Sigmě přímo na Andráku! Tipuju 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele