9. kolo
19.09.2010 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - České Budějovice 1:1

Po krutém debaklu od Plzně si chtělo dnes Ústí spravit náladu proti trápícím se Českým Budějovicím. Poměrně brzy po změně stran šlo sice dostalo do vedení, nakonec ale bere pouze bod za remízu 1:1.

Ze začátku se hrálo ve vlažném tempu, ani jeden celek se nikam evidentně nehnal. První vážnější střela přišla ve 14. minutě, kdy pálil z hranice šestnáctky Volek, ovšem gólman Kučera předvedl bezchybný zákrok a míč vyrazil do bezpečí. O moc lépe nedopadl ani záložník Vrtělka.

Skutečnou šanci, která zaváněla gólem, nabídnula 28. minuta. V hlavní roli se ocitl útočník Jindráček, jenže zakončení se mu moc nepovedlo. Z malého vápna totiž nastřelil pouze gólmana Kučeru. O malou chvíli později zachránil Budějovice pro změnu zkušený obránce Lengyel. Ten zaskočil za Kučeru a střelu Volka dokázal zvednout alespoň na břevno. Míč se sice odrazil zpátky do hry, Ústí ale už nic kloudného nevymyslelo.

I po změně stran začali domácí fotbalisté lépe. Udělat něco s nerozhodným stavem mohl po padesáti minutách hry Jindráček, jenže chyběla mu přesnost. To Michal Valenta si vedl o několik okamžiků o poznání lépe. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce a vstřelil jedinou branku domácích v tomto duelu. Vyrovnat mohl zkušený Luboš Pecka, po výborné přihrávce od Otepky ale nezakončil přesně.

V 72. minutě přišel druhý gól. Tentokrát jej měly na svědomí Budějovice. Na brankáře Nováka šel z pravé strany Pavel Mezlík a tvrdou ranou nakonec vyrovnal na konečných 1:1. Ústí muselo dohrávat o deseti lidech. Brzy po inkasovaném gólu byl totiž přísně vyloučen Vít Vrtělka, který se zapletl do vzájemného pošťuchování s Ondráškem. Síly se ale do konce zápasu ještě vyrovnaly. Červenou kartu si zblízka prohlédl také střídající Tomáš Stráský. Závěr zápasu už žádnou pořádnou šanci nepřinesl.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna Usti si pripise dalsi body..prece jen hraji doma...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele