7. kolo
29.08.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - Bohemians 1905 1:0

Prvoligový nováček z Ústí se možná již adaptoval na prostředí v Teplicích a po nadprůměrném výkonu v druhé půli si zajistil své druhé vítězství. Dostal se tak před svého dnešního soupeře a zároveň se vynořil ze sestupových příček.

Úvodní poločas přinesl pár zajímavých šancí na obou stranách, ve vyrovnané partii měli jen zlehka navrch domácí. Po změně stran se však slova ujali s grácií a po krásné trefě Volka zůstali tím aktivnějším týmem, soupeře ke srovnání nepustili.

Ústečtí se jako dobří hostitelé zrovna neukázali. Hned v první minutě slavilo jejich napadání úspěch, Doležal stihl těsně před autem získat míč a následným centrem našel na zadní tyči zcela volného Volka. Ten ale střelou bez přípravy z malého vápna poslal míč nad břevno.

Na druhé straně mohl zaúřadovat těsně před čtvrthodinkou hry Nešpor. Ten dostal centr do vápna, svou dravostí ho udržel na své kopačce a z deseti metrů prověřil kvality Nováka, který vyrazil na roh. Z následné protiakce vytěžili domácí zajímavý přímý kop a Sňozík měl i přes nepovedenou střelu Volka velké starosti. Míč mu vypadl z rukavic a před dotírajícími hráči musel odkopnout na roh jeden z obránců.

Vyrovnaný zápas mohl oživit Jindráček, ten dostal parádní přihrávku do vápna od Janů, který si ovšem asistenci ve svém prvním ústeckém zápase nepřipsal. Domácí útočník totiž v plném běhu vůbec nezamířil a z pár metrů se mezi tři tyče vůbec netrefil. Nešpor hrozil z dálky, pohlednou střelou z třiatřiceti metrů jen těsně přestřelil. Do šaten se tak šlo za bezbrankové remízy.

Do druhé půle opět vstoupili lépe domácí. Po pěti minutách vybídl Doležal Krauta, který z jedenácti metrů trefil pouze vnější síť. Brzy poté napřáhl k nádherné technické střele z pětadvaceti metrů Volek a Sňozíkovi nezbylo nic jiného, než aby se pokorně díval na míč směřující do vzdálenější šibenice.

A ještě v první čtvrthodině po změně stran mohlo být s pražským týmem hůře. Po rohovém kopu se míč na malém vápně zastavil před Krautem, bezmocný brankář si tak oddechl, když míč zamířil vedle jeho levé tyče.

Dalo by se čekat, že by Klokani začali ohrožovat branku soupeře. Místo toho se z vlastní poloviny dostávali jen těžko a naopak Lukáš svou tečí minul z vápna vlastní branku jen o necelý metr. Pojistit vedení mohl třináct minut před koncem už jednou úspěšný Volek, ale po zaseknutí trefil z šesti metrů Sňozíka. Když na druhé straně Držík z ojedinělé střely zpoza vápna Nováka nikterak nepostrašil, mohli se ústečtí radovat z první domácí výhry v sezóně.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
klokan.paul

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Klokani, pokud nechceme hrát úplně dole, musíme Ústí porazit a taky je porazíme!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Armaaaaaaaaaaaaaaa koho jinýho už chcem porazit když ne Bohemku... bohužel s naší golovou potencí... 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše sestinozen "koho jinýho už chcem porazit když ne Bohemku" tak přesně tohle si možná myslí i hráči Ústí,takže první krok k podcenění soupeře.Bohemka je ovšem mnohem zkušenější mužstvo,takže tuhle naivitu potrestá.Zvláště se zápasy o 6bodů,má totiž tým klokanu bohaté zkušenosti.Navíc u Ústí se o nějakém domácím prostředí v teplickém azylu nedá mluvit.Tip:2 (2,65)

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že bohemka vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

-2.5 gólu,po jednom na každé straně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele