28. kolo
14.05.2011 18:00 CET
3 : 3
(2:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Ústí nad Labem 3:3

Ostravský Baník měl vítězství na dosah, ale v závěru utkání propadl a s posledním Ústím nad Labem bere jenom bod za divokou remízu 3:3. Baník se tak musí nadále strachovat o záchranu, neboť bod do tabulky je nejspíše málo.

Baník přitom začal, jak nejlépe mohl, totiž náporem a vstřelenou brankou. Už v 5. minutě zahrozil po akci Krauta zkušený Šenkeřík, avšak obrana Severočechů ho zablokovala. Za dvě minuty se ex-slávistický útočník prosadil, Varadi protáhl hostujícího brankáře a Šenkeřík dorážkou vstřelil úvodní branku zápasu - 1:0 pro Baník Ostrava. Domáci drželi míč na svých kopačkách a o pár minut později selhal v tutovce Kraut, když poslal míč těsně vedle pravé tyčky. Po půlhodině hry ale přišel šok. Centr Dreksy parádně hlavou zužitkoval Veverka a bylo srovnáno na 1:1. Ústečtí se po vyrovnání nikam nehnali a nadále bránili, výsledek 1:1 ale do konce prvního poločasu neuhlídali. Další zkušený borec, tentokráte Martin Lukeš, podstřelil Kováře a vrátil vedení na stranu Baníku. Tímto výsledkem skončila i první půle.

Domácí začali lépe i druhé dějství a Ústí se muselo nadále bránit. Šmejkal hlavičkoval těsně před Kovářem, avšak mimo. O minutu později už domácí zvýšili, Ferenčík se prodral ústeckou obranou a zvýšil na 3:1. Zdálo se, že Baník má utkání pevně sevřeno ve svých rukou, jenže Ústečtí se dokázali vzchopit.

Pět minut před koncem zápasu nečekaně zdramatizoval utkání Lukáš Dvořák, když domácí obrana nedokázala odvrátit hrozící nebezpečí. Dvořák zakončil do prázdné branky a snížil. Ústí vycítilo šanci a minutu před koncem opravdu vyrovnalo. Martin Jindráček se trefil přesně k tyči a Ostrava si mohla rvát vlasy, téměř vyhrané utkání ztratila a nadále nemá jistou záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 1-Konecne se zacina na ten banik necha koukat

Reagovat
Kepy_FCB

3 - 0

Reagovat
naheCZ

3:1 (Varadi, Frejlach, Neves - Krbeček)

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo skoda ze to nevisilali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele