3. kolo
09.08.2009 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia Praha - Bohemians Praha 3:1

Mistrovská Slavia poprvé v letošní sezoně vyhrála a připisuje si tři body, naopak hostující Bohemians zůstávají po výsledku 3:1 na posledním místě bez bodu. Hattrickem se prezentoval Zdeněk Šenkeřík.

Diváci v Edenu nečekali na úvodní branku dlouho, už ve třetí minutě si totiž Šenkeřík narazil s Vlčkem a Slavia vedla 1:0. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, Mácha odcentroval až k Dittrichovi a toho zablokoval Ragued. I další velkou šanci měli hosté, Hanuš trefil Očovana a míč už směřoval do prázdné šestnáctky, tam vše vyřešil Hubáček. V 18. minutě se pro Slávii zrodila šance na navýšení výsledku, Mach totiž v pokutovém území fauloval Jaroslava Černého, jenomže sám postižený penaltu neproměnil. O deset minut později už na ukazateli skóre stav 2:0 svítil, Krajčík totiž přesně nacentroval na hlavu Šenkeříka, který se nemýlil - 2:0 pro Slávii. Podobně jako Šenkeřík se trefil po přesném centru i Vlček, branka však neplatila pro údajný ofsajd. Sešívaní byli lepším celkem a do šaten mohli opět náskok zvýraznit, Belaid vysunul Vlčka a ten pálil těsně vedle. V nastaveném čase ještě vypustil dělovku Ragued, brankář Pižanowsky ji zlikvidoval.

Brankář Pižanowsky byl i ústřední postavou ve druhém dějství, v 50. minutě totiž s obtížemi vytáhl Belaidovu střelu na břevno. Slavia kontrolovala hru, jenomže Bohemce se podařilo z ničeho nic vstřelit kontaktní gól. Dittrich nacentroval míč na Očovana, a ten snížil na 2:1 z pohledu domácích. Nicméně Slavia má v týmu Zdeňka Šenkeříka, který zanedlouho po Belaidově perfektní individuální akci zvýšil na 3:1 a zkompletoval svůj hattrick. Bohemians se mohli do zápasu znovu vrátit, to by ale musel Lencevič hlavou trefit branku pražské Slavie. V 87. minutě obdržel po brutálním zákroku na Matěje Krajčíka červenou kartu Turtenwald a bylo jasné, že tři body získá Slavia. Nic na tom nezměnil ani nebezpečný pokus v závěrečných minutách, který vypustil Naumov.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

Strizkov body potrebuje jak sul a pro Slavii to je nehratelny souper takze 1:3 at je nejaka prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Slávie pro špatném startu snad už se zlepší a bude něco hrát 1:0 NEBO 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Devil

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele