3. kolo
10.08.2009 17:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

SK Kladno - FK Mladá Boleslav 1:3

Přes prachbídný úvod se Mladá Boleslav ke konci poločasu nadechla k obratu, který brzy po přestávce pojistila a získala další potřebné body v honbě za poháry. Kladno tak i podruhé doma své fanoušky nepotěšilo a zdá se, že boj o záchranu se ho bude týkat i letos.

Domácí fanoušky už ve třetí minutě mile překvapil navrátivší karetní hříšník Pavel Bartoš, který splnil očekávání v podpoře útoku, využil ledabylosti Mendyho s Peckou a hlavičkou překonal bezmocného Vorla. Kdo snad očekával okamžitý nápor favoritů, ten se mýlil. Pavlík se v brance až nečekaně nudil, naopak hostující brankář mohl děkovat i pomeznímu, který mával i pouhý náznak ofsajdové pozice.

Po půlhodince hry mohl bezzubost hostů potrestat Procházka, ale po odraženém rohu pálil nad. Obdobná situace se odehrála jen o minutu později na druhé straně, Táborský pálil o poznání líp, ale Pavlík se vyznamenal parádním zákrokem. Druhý souboj už ale vyzněl lépe pro hostujícího hráče. Sylvestre využil kladenských kuželů k ladnému průniku do vápna, přihrál na Táborského, který pohotovou levačkou sice nechal Pavlíka na míč sáhnout, brance však již nezabránil.

Boleslavští nabrali nový dech a přišla ledová sprcha pro Kladno. Sylvestre se zrychlením zbavil nedůrazného obránce a z dobrých třiceti metrů napálil míč přesně k tyči. Pavlík se natahoval zbytečně. Po skvělém závěru tak do šaten odcházeli veselejší hosté.

A právě obrat do šatny nejspíše rozhodl zápas po psychologické strany. Boleslav rozhodně v prvních minutách netlačila Kladno na vápně, ale v pohodě hrající Kulič si dvěma kličkami udělal prostor pro střelu z hloubi vápna a pokusem ke vzdálenější tyči nedal Pavlíkovi šanci. Domácí brankář se tak alespoň vyznamenal dvě minuty poté proti obdobné střele Pecky.

A hned v další minutě přišla další gólová šance. Rolko chytře přizdvihl přímý kop a Pavlík opět zachránil své spoluhráče od předčasného konce. Opařené Kladno kazilo především finální část, ale nouze nebylo ani o špatnou rozehrávku. To samozřejmě bylo na škodu pro fotbal, který po hodině dobré hry začínal nudit.

Až deset minut před koncem užuž zvedali domácí ruce nad hlavu, jenže Holubova hlavička z vápna sotva lízla vzdálenější tyč Vorlovy branky. Zbylý čas už byl ve znamení rezignace domácích a nepřesných pro diváky dělaných akcí hostů. 2 222 diváků tak vidělo obrat favoritů z Boleslavi, kteří dvěma góly během šesti minut poslali Kladno do kolen.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bolka hraje dobre hlavne venku tak si ty body odveze

Reagovat
smazaný uživatel

Bolka po výhře nad libercem je favorit 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

ja doufam ze remíza Kladno by se mohlo zachránit - 1 : 1

Reagovat
Lahvac-CZ

Myslím, že Kladno dá také gól. Takže 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:20

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele