15. kolo
21.11.2009 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SK Kladno - Bohemians 1905 1:2

Až překvapivě dobrou podívanou vidělo přes tři tisíce diváků na pražském Strahově. Hostující Klokané dokázali po infarktovém závěru vydolovat tři body. Zápas přinesl spoustu obrovských šancí i nasazení a mile tak překvapil.

Kdo čekal, že místo fotbalu se dostaví na Strahov jen hra na "nakopávanou" či na "uhoň svého spoluhráče", musel být mile překvapen. Souboj dvou týmů ze spodních pater tabulky měl po celý první poločas velký náboj a tempo.

K vidění byla celá řada šancí, místo tradiční chvilky národních písní se servírovaly syrové fotbalové chorály v podání několika stovek fanoušků z Ďolíčku.

Aktivnější ale přeci jen byli domácí fotbalisté. Ti sice prospali úvodní minuty utkání, kdy je důrazná a hlavně rychlá hra Klokanů po křídlech několikrát zabetonovala až před své pokutové území. Ovšem byli to právě Středočeši, kteří měli hned první velkou příležitost utkání. Centr Mráze totiž po své cestě na branku trefil hlavičku obránce Hrdličky, od nějž zamířil do břevna hostující branky.

Bohemians pořádně zahrozili po necelých deseti minutách utkání, neboť Pávek po krásném přistrčení natáhl ke střele a z hranice vápna vydatně zahřál brankáře Pavlíka. Když ani následně Martin Cseh po rohovém kopu v dobré pozici nezamířil přesně, nastala pro Pražany doba temna. Něvěříte? Tak poslouchejte: 24. minuta - Mráz se dostává k hlavičce z pár metrů, avšak jeho gólový projektil perfektně lapí Sňozík. 26. minuta - Po rychlém brejku nebezpečně střílí Klinka, jehož ránu kryje hostující gólman. 30. minuta - Lukáš Zoubele se překrásně opře do míče na hranici vápna a jeho gólovou pumelici znovu očaruje kouzelník Sňozík a parádně ji vytahuje mimo tři tyče.

Spousta neproměněných šancí tak musela Kladno hodně mrzet. Ještě více pak ve 42. minutě, když se rohový kop snesl těsně nad hlavami vyskočivších hráčů až k Martinu Csehovi, který na zadní tyči dokázal míč uklidit do sítě a otevřel tak brankový účet utkání.

Co přinesl druhý poločas? Především v závěru obrovské drama. Běžela 87. minuta, když se domácí Zachariáš dokázal natáhnout po přihrávce a sám před Sňozíkem vypálil natolik tvrdě, že ani zákrok hostujícího gólmana míč nezpomalil natolik, aby se dokutálel za brankovou čáru - 1:1.

To však nebylo vše. V první minutě nastavení nakopl Nikl míč na sprintujícího veterána Slezáka, který jako politý živou vodou přesprintoval mladšího obránce a dokázal propálit vyběhnuvšího Pavlíka - 1:2.

Nebojte se, nebylo by to pořádné drama, aby ještě Zelenka o pár vteřin později nepelášil sám na brankáře, ovšem míč tak dlouho motal mezi nohama, až svým pokusem jen orazítkoval kladenského strážce svatyně.

A co se dělo předtím? K vidění byl urputný a nutno dodat, že chvílemi velmi srdnatý boj, ze kterého však po poločase měli více Středočeši. Kvalitní zednickou práci předvedl Tatanashvili, který se po rohovém kopu octl sám na malém vápně, ale nepochopitelně v jasné příležitosti přestřelil.

Když ani další minuty před hektickým závěrem nepřinesly gólový úspěch na jedné či druhé straně. Odváží si Klokané veledůležité tři body a navíc důležité vítězství nad svým potencionálním soupeřem pro jarní boje o udržení v nejvyšší fotbalové lize.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

1:2

Reagovat
klokan.paul

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele