16. kolo
29.11.2009 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - Bohemians Praha 3:0

Stadión na Střeleckém ostrově sliboval tvrdý boj týmů bojující o záchranu. Nakonec ale Dynamo potvrdilo vzrůstající formu a v pohodě si došlo pro výhru 3:0, díky které se vzdálilo sestupovým příčkám.

Domácí fotbalisté do utkání vstoupili o poznání lépe než soupeř. Již po pár sekundách zkoušel gólmana Belaně překvapit Pavel Mezlík, ovšem neuspěl. O moc více štěstí neměl ani útočník Stráský, jenž pro změnu trefil tyčku. V 7. minutě to už ale Budějovicím vyšlo. Na Doležalův centr z rohového kopu si vyskočil Martin Leština a přesně mířenou hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Blízko vyrovnání se ocitli Bohemians v 16. minutě. Tečovaná Zoubkova střela orazítkovala tyč.

Vzápětí musel zasahovat opět Belaň, jenž zlikvidoval hlavičku aktivního Pavla Mezlíka. Tempo zápasu následně řádně opadlo a místy se již začali diváci nudit. V 28. minutě mělo Dynamo dobrou šanci, jak své vedení navýšit. Riegel a Šíma si vytvářeli zajímavou šanci, přítrž jejich snažení ale udělal včasným zákrokem Belaň. V nastavení pálil nebezpečně Kincl, jeho ránu však vyrazil Kučera a následnou dorážku Jeslínka pro změnu skvěle vykopl Hunal.

Necelé tří tisíce diváků viděly velkou gólovku v 51. minutě. Domácí útočníci pořádně provětrali obranu hostí, následná střela ovšem příliš nesedla Stráskému a i přes teč Mezlíka letěla mimo. Přesně po hodině hry to už ale dopadlo jinak. Doležalův centr prodloužil Leština na Stráského, který nebyl nikám atakován, a tak bez problémů navýšil vedení Dynama.

České Budějovice se nezastavily a v 64. minutě opět zahrozily. Po rychlém protiútoku zakončoval Mezlík a vyznamenat se musel Belaň. I přesto se nakonec domácí třetího gólu dočkali. V 86. minutě si pohrál s hostující obranu zkušený Mezsároš a poté bez problémů skóroval.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipuju 0

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas 0:0

Reagovat
vanGomm

Tady už se bude bojovat o záchranu se vším všudy.Pro Č.Budějovice je remíza vlastně prohra.Víc tedy věřím domácím tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele