15. kolo
21.11.2009 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Brno - České Budějovice 0:3

Brno pokračuje v krizi a pěti zápasové čekání na výhru prodloužilo druhou překvapivou porážkou v řadě. Budějovice nasázely v dnešním utkání jen o branku méně, než za předchozích sedm utkání na hřištích soupeřů dohromady a odrazily se ode dna.

Brňané sice byli lepším týmem, nicméně za celý poločas si neproklestili mlhou cestu k závažné šanci. Naopak Budějovice hrozily z rychlých protiútoků, po jednom proměněném tak šly do poločasového vedení.

Po osmi minutách se po přihrávce Mezlíka dostal do dobré pozice Stráský, technická střela ale branku netrefila. Ve 27. minutě kopali hosté hned čtyři rohy za sebou. Po posledním čtvrtém rohu se k míči dostal Mezlík, na vápně míč zpracoval a pohotově vypálil přesně do šibenice. Bureš byl bez šancí. Brno pak ukazovalo, co znamená absolutní zoufalost. I přes určitý tlak se k bráně hostů prakticky nedopracovalo.

Po deseti minutách druhé půle přišla první větší příležitost Moravanů. Mareček vyslal dopředu Rabušice, který zkoušel procpat míč k bližší tyči, branku však minul. Budějovice tak trestaly. Znovu měl v gólové akci prsty Mezlík, který se nechal ve vápně faulovat Poláchem. Penaltu nekompromisně pod břevno zavěsil Doležal.

Marné Brno mohlo místo snížení inkasovat znovu čtvrthodinku před koncem. Mezlíkovu vyraženou střelu ale nedokázal lépe vrátit do branky Stráský, když míč netrefil hlavou dle svých představ. Snažící se Mareček pak musel jen se smutným výrazem ve tváři sledovat, jak jeho spoluhráči dopouštějí opravdu inkasování další branky.

Po rychlé akci se ve vápně zjevil Doležal, který míč zpracoval a střelou k bližší tyči definitivně podtrhl jedno z nejlepších utkání Budějovic v letošní sezóně.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

brno začalo podzim na špici tabulky a skončí na dně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele