16. kolo
29.11.2008 17:00 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - SK Kladno 5:0

Sparta před přestávkou získala alespoň trochu zpět ze své reputace a při zimní přípravě ji může těšit alespoň pohárové umístění. Po bojovném výkonu zklamané Kladno může přezimovat na příčce sestupové.

Kladno se snažilo hrát vyrovnanou hru, ale bezzubé zakončení Blažka víceméně neohrožovalo. Ve 26. minutě přerušil chvilkovou kladenskou převahu Patrik Berger. Vacek vybojoval míč a zkušený záložník z pětadvaceti metrů mířil přesně ke vzdálenější tyči.

Zvýšit mohl za sedm minut po brejku Wilfried. Voříšek odvrátil roh, Kulič míč potáhl a přes Bergera se ke střele dostal hráč z Pobřeží Slonoviny. Jeho pokus s velkou námahou vytěsnil Kostolanský mimo tyče. Poslední desetiminutovka byla v režii domácích, přesto se ke své první nebezpečné střele dostalo Kladno. Beneš našel centrem Bartoše, který hlavičkoval těsně nad.

Druhá půle začala pro pražský tým skvěle. Kulič potáhl míč k vápnu, tam přihrál Wilfriedovi, ten se nerozpakoval a střelou z první nedal brankáři šanci. Po hodině hry přišel další gól. Patrik Berger vyslal dělovku z více jak dvaceti metrů a nedal Kostolanskému šanci. Probuzená Sparta pokračovala v přesných trefách. Pouhé dvě minuty po třetím gólu usměrnil vyraženou střelu Wilfrieda Kulič.

Kladno mohlo vstřelit čestnou branku dvacet minut před koncem zápasu. Bartoš vybídl k úniku Šilhana, ten však před vyběhnuvším Blažkem mířil mimo. Hosté se nadále snažili alespoň kosmeticky upravit skóre. Grossovu prudkou střelu z vápna zblokoval Voříšek. Strnadův střílený centr vyškrabával z pod břevna pozorný Blažek. A tak v nastaveném čase svým hattrickem zařídil pro Spartu pověstného búra Berger, když zamířil přesně z velkého vápna.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta se konečně zvedne a urve proti sestupujícímu Kladnu remízu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dorá připomínka... Urve!!! Kladno !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ta sestava Kladna bude podle mě vypadat takhle: Pavlík - Bartoš, Beneš, Killar, Procházka - Strnad - Hezán, Gross, Szabo, Smutný - Šilhan. Smutný rozhodně nebude hrát v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Haluz kola, neprohra Kladna

Reagovat
Tomtaf

3:0 Sparta!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spartička je prejede 4:1 !!! SPARTA=TITUL !!!! Slavie bude brečet tak jako vzdycky

Reagovat
smazaný uživatel

Patrik má v levačce stále dynamit To bylo kritiky zas co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele